Ομιλίες

ΚΕΛΛΑΣ: ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΈΛΛΗΝΕΣ«Στον προϋπολογισμό έχουν προβλεφθεί πιστώσεις για την ανάπτυξη και τη βελτίωση των συνθηκών παραγωγής, την αύξηση της προστιθέμενης αξίας και την προώθηση του εξαγωγικού προσανατολισμού των αγροτικών προϊόντων, καθώς και τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια των παραγόμενων προϊόντων, σε συνδυασμό με την αξιοποίηση πόρων της ΚΑΠ.
Σημαντικό μέρος των πιστώσεων θα διατεθεί για τη χορήγηση ενισχύσεων στους αγρότες μέσω ΠΣΕΑ και άλλων προγραμμάτων, τη χρηματοδότηση φορέων και την κάλυψη του Ειδικού Λογαριασμού Εγγυήσεων Γεωργικών Προϊόντων.
Τα συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα αρμοδιότητας του ΥΠΑΑΤ, ύψους 800 εκ. ευρώ, θα υλοποιηθούν από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.»
Τα παραπάνω τόνισε, μεταξύ άλλων, ο αν. Γραμματέας της Κ.Ο. της Ν.Δ., Βουλευτής Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, κατά την ομιλία του επί του Προϋπολογισμού του 2020, προσθέτοντας:
«Ως Βουλευτής Λάρισας και εκπρόσωπος του Θεσσαλικού κάμπου και της αγροτιάς, κύριοι Υπουργοί, θα ήθελα να επισημάνω, και σε εσάς και, κυρίως, στους Υπουργούς Υποδομών, Περιβάλλοντος και Αγροτικής Ανάπτυξης, ότι οφείλουμε να δρομολογήσουμε άμεσα την ολοκλήρωση του Φράγματος της Συκιάς και τη σήραγγα μεταφοράς νερού του ταμιευτήρα του.
Η Πολιτική βούληση είναι δεδομένη. Επειδή, όμως, το έργο αυτό δεν συμπεριλαμβάνεται στο Εθνικό Σχέδιο για την Ενέργεια και το Κλίμα, του οποίου η διαβούλευση ολοκληρώνεται μεθαύριο, και επειδή πρόκειται για έργο ζωτικής σημασίας, για τη διασφάλιση των υδάτινων πόρων της Θεσσαλίας και του Λαρισινού Κάμπου, σας καλώ να μην επιτρέψουμε την ερημοποίηση και να ενσκήψουμε στο ζήτημα με ταχύτητα και υπευθυνότητα.
Και δεν έχω καμία αμφιβολία ότι θα το πράξουμε».
Περαιτέρω, ο Λαρισαίος πολιτικός αναφέρθηκε στα μέτρα στήριξης της ελληνικής οικογένειας, επισημαίνοντας:
«Στηρίζουμε έμπρακτα την ελληνική οικογένεια, που είναι η βάση του έθνους μας, με την αύξηση του αφορολόγητου κατά 1000 ευρώ ανά τέκνο, τη χορήγηση επιδόματος 2000 ευρώ για τη γέννηση κάθε παιδιού, την κατάργηση του φόρου πολυτελείας στα αυτοκίνητα των πολυτέκνων άνω των 1.929 κυβικών και την υπαγωγή των βρεφικών ειδών στον συντελεστή ΦΠΑ 13%. Σκοπός μας είναι η αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος της Πατρίδας μας».
Επιπλέον, ο αν. Γραμματέας της Κ.Ο. της Ν.Δ., αφού ανέφερε ότι «η χώρα ανακτά την αξιοπιστία της», με «το επιτόκιο του δεκαετούς ομολόγου να μειώνεται σε 1.5% έναντι 3.9% που ήταν τον περασμένο Μάρτιο», τη «διαμόρφωση αρνητικού επιτοκίου στις δημοπρασίες τρίμηνων εντόκων γραμματίων Οκτωβρίου – Νοεμβρίου», την «αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας από την Standard & Poors και την έρευνα του ΙΟΒΕ, όπου ο δείκτης οικονομικού κλίματος στην Ελλάδα ξεπέρασε εκείνον της Ευρωζώνης», επεσήμανε:
«Με τον προϋπολογισμό του 2020 προβλέπεται αύξηση του ΑΕΠ κατά 2.8%, ενώ το πρωτογενές πλεόνασμα υπολογίζεται στο 3,58% του ΑΕΠ, αυξημένο έναντι του στόχου της Ενισχυμένης Εποπτείας».
Κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Κέλλας, αφού αναφέρθηκε στη μείωση της φορολογίας φυσικών και νομικών προσώπων και στον χαμηλό συντελεστή 10% για τα συνεταιριστικά σχήματα, σημείωσε:
«Ο προϋπολογισμός του 2020 είναι, πάνω από όλα, ένας πατριωτικός προϋπολογισμός. Γι’ αυτό και τον υπερψηφίζουμε διασφαλίζοντας την πορεία της χώρας στη νέα εποχή ανάπτυξης, αισιοδοξίας, εθνικής αυτοπεποίθησης. Στη νέα εποχή της Νέας Δημοκρατίας».

ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΟ Σ/Ν ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ
ΚΕΛΛΑΣ: ΣΤΑΔΙΑΚΗ ΜΕΙΩΣΗ ΕΩΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ CLAWBACK«Με το παρόν νομοσχέδιο η κυβέρνησή μας διευθετεί μία σειρά από ιδιαίτερα
σοβαρά ζητήματα, με ισχυρό κοινωνικό πρόσημο και γνώμονα τη
φροντίδα, την προστασία και την ασφάλεια των πολιτών».

Αυτά δήλωσε, μεταξύ άλλων, στην ομιλία του στη Βουλή, στο Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Υγείας ο αν. Γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας,
κ. Χρήστος Κέλλας, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση σε όσα προβλέπονται για το χώρο της Υγείας,
αλλά και στις προσλήψεις προσωπικού και τις παρατάσεις των συμβάσεων απασχόλησης στον τομέα της ασφάλειας των πολιτών.

Ενισχύουμε το Σύστημα Υγείας

Ξεκινώντας από την Υγεία, ο κ. Κέλλας υποστήριξε:
"Aντιμετωπίζουμε ένα θέμα, που σύρεται από το παρελθόν, καθώς με το πρώτο άρθρο του νομοσχεδίου δίδεται παράταση των διαδικασιών αξιολόγησης και κατάταξης ιατρών και
οδοντιάτρων σε θέσεις κλάδου ιατρών οδοντιάτρων Ε.Σ.Υ. μέχρι τις 31/1/2020, προκειμένου να μην αποχωρήσουν από τις θέσεις τους και το Σύστημα Υγείας. Παράλληλα, οι διαδικασίες
αξιολόγησης και επιλογής των ιατρών βελτιώνονται και επιταχύνονται, ενώ ιδιαίτερα σημαντική, είναι η διασφάλιση των διαδικασιών πρόσληψης με ηλεκτρονικά μέσα, όπως και η ρύθμιση
για τη μηνιαία αποζημίωση των οικογενειακών ιατρών και την αντιμετώπιση του προβλήματος της μη ολοκληρωμένης ανάπτυξης του δικτύου τους, τόσο στα αστικά κέντρα, όσο και στην
περιφέρεια. Παρατείνονται ακόμη, οι συμβάσεις καθαριότητας, εστίασης, σίτισης και φύλαξης για την Κεντρική Υπηρεσία του Υπουργείου Υγείας και τους εποπτευόμενους φορείς του έως τον Ιούνιο του 2020, ενώ  παρατείνεται έως και την 01/03/2020 η απασχόληση του ήδη υπηρετούντος προσωπικού στα Προαναχωρησιακά Κέντρα Κράτησης Αλλοδαπών (ΠΡΟΚΕΚΑ), του οποίου οι συμβάσεις λήγουν την 31/12/2019. Συν τοις άλλοις προωθείται η ρύθμιση οφειλών των παρόχων υγείας από rebate και clawback".
"Ήρθε η ώρα για σταδιακή μείωση έως και κατάργηση του clawback για να πάρουν ανάσα ιατρεία, διαγνωστικά εργαστήρια και κλινικές", υποστήριξε χαρακτηριστικά ο κ. Κέλλας.

Έμφαση στην ασφάλεια

Στο πλαίσιο της μεταναστευτικής πολιτικής και της φύλαξης των συνόρων μας, ο Λαρισαίος πολιτικός εστίασε στην πρόσληψη 800 συνοριοφυλάκων και στην παράταση της θητείας των
Πυροσβεστών πενταετούς υποχρέωσης έως την 31η Δεκεμβρίου 2020, προκειμένου ο μηχανισμός πυροπροστασίας της χώρας να λειτουργεί καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, καθώς και στη  δυνατότητα πρόσληψης εποχικών πυροσβεστών κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου.

Στηρίζουμε τις κοινωνικές δομές

Συνεχίζοντας την ομιλία του ο Χρήστος Κέλλας τόνισε:
"Iσχυρό κοινωνικό πρόσημο έχουν οι διατάξεις των Υπουργείων Οικονομικών και Εργασίας, καθώς ορίζεται η παράταση του πλαισίου προστασίας της πρώτης κατοικίας, από τις
31 Δεκεμβρίου 2019 που είχε νομοθετήσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, στις 30 Απριλίου 2020. Συγχρόνως, προβλέπεται η τροποποίηση της ημερομηνίας έκδοσης προκήρυξης ΑΣΕΠ για την κάλυψη των οργανικών θέσεων σε φορείς κοινωνικής πρόνοιας καθώς και η δυνατότητα ανανέωσης των συμβάσεων του επικουρικού προσωπικού έως τις 30 Ιουνίου 2020, προκειμένου να μην υπάρξουν δυσλειτουργίες στις κοινωνικές δομές. Επιπλέον, παρατείνονται η καταληκτική ημερομηνία υποβολής της αίτησης για την οριστική υπαγωγή στην ρύθμιση οφειλών προς τον ΕΦΚΑ σε 120 δόσεις έως τις 31 Μαΐου 2020 καθώς και η εκκαθάριση και πληρωμή ληξιπροθέσμων των υποχρεώσεων του κλάδου υγείας των Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης (Φ.Κ.Α.), που εντάχθηκαν στον Ε.Ο.Π.Υ.Υ., έως τις 31 Δεκεμβρίου 2020".


ΣΤΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ
ΚΕΛΛΑΣ: ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ«Είμαστε πρώτιστα Έλληνες και οι ιδεολογίες έπονται. Καλό θα ήταν να αλλάξετε συμπεριφορά και να πορεύεστε με γνώμονα το εθνικό συμφέρον και όχι την πολιτική επιβίωση της “Προοδευτικής Συμμαχίας”.»
Τα ανωτέρω επεσήμανε ο αν. Γραμματέας της Κ.Ο. της Ν.Δ., Βουλευτής Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «ο κ. Τσίπρας ασκεί αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση», με αφορμή την αντιπαράθεση Κυβέρνησης – Αντιπολίτευσης για τα εθνικά θέματα, κατά το ξεκίνημα της ομιλίας του επί του φορολογικού νομοσχεδίου.
Ο Λαρισαίος πολιτικός τόνισε ότι η Κυβέρνηση «υλοποιεί, τάχιστα, ένα κρίσιμο σύνολο δεσμεύσεων απαλλάσσοντας τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις από άδικα βάρη, ενισχύοντας την οικονομική δραστηριότητα και τις προϋποθέσεις ανάπτυξης της χώρας».
Ειδικότερα, αναφέρθηκε στη μείωση των φορολογικών συντελεστών φυσικών προσώπων από 22% σε 9% για εισοδήματα έως 10.000, υπογραμμίζοντας: «Με τη συγκεκριμένη ρύθμιση δεν θα ευνοηθούν μόνο όσοι έχουν εισόδημα κάτω των 10.000 ευρώ, αλλά το σύνολο των φορολογουμένων, αφού το εισόδημά τους θα φορολογείται κλιμακωτά. Οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι της κατηγορίας εισοδήματος από 12 έως 18 χιλιάδες ευρώ, θα έχουν μείωση φόρου από 80 έως 200 ευρώ, ενώ ο μέσος ελεύθερος επαγγελματίας θα έχει μείωση φόρου έως 1.300 ευρώ».
Πρόσθεσε, δε, ότι ο φορολογικός συντελεστής για τις επιχειρήσεις μειώνεται από 28% σε 24%, σημειώνοντας: «Βούλησή μας είναι η περαιτέρω μείωση των συντελεστών των νομικών προσώπων τα επόμενα χρόνια, προκειμένου να ενισχύσουμε την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας. Στηρίζουμε την αγροτική επιχειρηματικότητα και την ανάπτυξη της υπαίθρου, καθιερώνοντας τον χαμηλό φορολογικό συντελεστή 10% για τα αγροτικά συνεταιριστικά σχήματα, που θα απελευθερώσει τις παραγωγικές δυνάμεις του πρωτογενούς τομέα και θα ευνοήσει τη σύσταση νέων επιχειρήσεων στην ελληνική περιφέρεια. Ακόμη, προχωρούμε στη μείωση του συντελεστή φορολόγησης μερισμάτων από 10% σε 5% και στη μείωση – για το 2018 – της προκαταβολής φόρου εισοδήματος στο 95% από 100%, που είναι σήμερα και που την αυξήσατε εσείς, κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ, όταν την παραλάβατε από το 55% το 2015».
Ο αν. Γραμματέας της Κ.Ο. της Ν.Δ. έκανε ιδιαίτερη αναφορά στα μέτρα στήριξης της ελληνικής οικογένειας, επισημαίνοντας: «Όπως είχαμε δεσμευτεί προεκλογικά, αυξάνουμε το αφορολόγητο στα 1000 ευρώ για κάθε παιδί και μειώνουμε τον Φ.Π.Α. για τα βρεφικά είδη από το 24% σε 13%».
Επίσης, σημείωσε πως στο πλαίσιο των κυβερνητικών ενεργειών για την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας είναι σημαντική η αντίστοιχη μείωση του Φ.Π.Α. από 24% σε 13% για παιδικά καθίσματα και κράνη.
Τέλος, ο κ. Κέλλας έδωσε έμφαση στην αναστολή του Φ.Π.Α. στην οικοδομή από το 2006 και στην έκπτωση φόρου κατά 40% στις εργασίες αναβάθμισης των κτηρίων, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην επιστροφή ή διαγραφή του Ειδικού  Φόρου Κατανάλωσης, που βεβαιώθηκε για κρασιά, τα οποία δεν είχαν διατεθεί στην κατανάλωση μέχρι και την 31η Δεκεμβρίου 2018, την τελευταία ημέρα ισχύος του Ε.Φ.Κ.

ΣΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΠΟΙΝΙΚΟΥ ΚΩΔΙΚΑ
ΚΕΛΛΑΣ: ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ Η ΚΑΤΟΧΗ ΜΟΛΟΤΟΦ! ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΜΑΡΦΙΝ!«Ανομία τέλος! Βεβαίως και είναι κακούργημα η κατοχή εκρηκτικών υλών από δράστη που συμμετέχει σε πλήθος, που διαπράττει βιαιοπραγίες και διαταράσσει την κοινή ειρήνη, σύμφωνα με το άρθρο 189 του Ποινικού Κώδικα!
Θα κάνουμε τα πάντα, ώστε να μην υπάρξει ποτέ ξανά Μαρφίν! Τέρμα η τρομοκρατία των διαφόρων συλλογικοτήτων, τα σπασίματα και το κάψιμο μαγαζιών! Οι πολίτες πληρώνουν φόρους και απαιτούν την προστασία τους από το κράτος!»
Τα παραπάνω τόνισε, μεταξύ άλλων, ο αν. Γραμματέας της Κ.Ο. της Ν.Δ., Βουλευτής Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, κατά την ομιλία του στο νομοσχέδιο για την τροποποίηση του Ποινικού Κώδικα, σημειώνοντας ότι η Κυβέρνηση αποκαθιστά τη δημόσια τάξη και ασφάλεια σε όλη την επικράτεια.
Κακούργημα και οι κλοπές – Περισσότερα χρόνια πραγματικής φυλάκισης για ισοβίτες
Ο Λαρισαίος πολιτικός, αφού στηλίτευσε την ανεπάρκεια της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ στην αντιμετώπιση του εγκλήματος, σημείωσε:
«Όταν η κλοπή γίνεται από δύο ή περισσότερους δράστες, θα θεωρείται σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και θα μετατρέπεται σε κακούργημα που θα τιμωρείται με φυλάκιση έως 10 έτη, σύμφωνα με το άρθρο 187 του Ποινικού Κώδικα.
Αυξάνονται τα χρόνια έκτισης των ποινών όσων έχουν καταδικαστεί σε ισόβια. Θα πρέπει να συμπληρώνουν 22 χρόνια πραγματικής φυλάκισης, αντί των 17 που προβλέπονταν ως τώρα. Επιπλέον, η ποινή για κακούργημα ή πλημμέλημα με δόλο, τo οποίο τέλεσε κρατούμενος κατά τη διάρκεια της άδειάς του, εκτίεται ολόκληρη».
Διαφάνεια στον δημόσιο βίο
Περαιτέρω, ο αν. Γραμματέας της Κ.Ο. της Ν.Δ. αναφέρθηκε στις διατάξεις για τη διαφάνεια, υπογραμμίζοντας:
«Διευρύνεται το φάσμα επιβολής των ποινών, που αφορούν τη δωροδοκία πολιτικών προσώπων και τη δωροληψία, ενώ η ενεργητική δωροδοκία κρατικών υπαλλήλων μετατρέπεται σε κακούργημα. Επίσης, η εθνική νομοθεσία, σχετικά με τη δωροδοκία σε διεθνείς επιχειρηματικές συναλλαγές, εναρμονίζεται με την αντίστοιχη Σύμβαση του ΟΟΣΑ».
Αυστηροποίηση ποινών για τροχαία και διακίνηση μεταναστών
Προσθέτως, ο κ. Κέλλας, αφού ευχαρίστησε τον Υπουργό Δικαιοσύνης που τις συμπεριέλαβε στο νομοσχέδιο, αναφέρθηκε στις θέσεις του για την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας και την προσαρμογή της ευρωπαϊκής αντιτρομοκρατικής νομοθεσίας στα κράτη-μέλη, που έχει διατυπώσει και προωθήσει, αντιστοίχως, ως Πρόεδρος της Επιτροπής Οδικής Ασφάλειας και ως Επικεφαλής της Ελληνικής Αντιπροσωπείας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση της Μεσογείου, επισημαίνοντας:
«Αυστηροποιούμε τις ποινές για τη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων και είναι σημαντικό ότι εισάγονται οι ανάλογες διατάξεις για την αύξηση των χρόνων κάθειρξης στις περιπτώσεις υπαίτιας πρόκλησης ατυχήματος από επικίνδυνους οδηγικούς ελιγμούς, μέθη και άλλες απαράδεκτες και απολύτως καταδικαστέες συμπεριφορές.
Στο Συμβούλιο της Ευρώπης τόνισα ότι η Οδηγία 2017/541, που ορίζει, μεταξύ άλλων, την ποινικοποίηση της εκπαίδευσης με σκοπό την τέλεση τρομοκρατικών ενεργειών, πρέπει να ενσωματωθεί σε όλους τους ποινικούς κώδικες των ευρωπαϊκών κρατών και των εταίρων μας από τη Μεσόγειο και την Εγγύς Ανατολή. Εξίσου σημαντικό είναι ότι εισάγονται μέτρα, όπως με την τροπολογία υπ. αριθ. 80/3, που αφορούν την πάταξη της παράνομης διακίνησης μεταναστών και της εκμετάλλευσης της ανθρώπινης δυστυχίας».

Σελίδα 1 από 25

Παρακαλώ σημειώστε ότι αυτή η διαδικτυακή τοποθεσία απαιτεί cookies για να λειτουργήσει σωστά.
Δεν αποθηκεύονται πληροφορίες σχετικά με εσάς προσωπικά.