ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΕΛΛΑ ΣΤΟ ΥΠ.ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΓΙΑ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΟΥ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΥ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ - ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ "ΗΜΕΤΕΡΟΥΣ" ΥΠΑΡΧΟΥΝ,ΓΙΑ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΟΜΩΣ ΟΧΙ...

ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΕ ΓΑΒΡΟΓΛΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ ΕΠΙΔΟΜΑ
ΚΕΛΛΑΣ: ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ “ΗΜΕΤΕΡΟΥΣ” ΥΠΑΡΧΟΥΝ,ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΟΜΩΣ ΟΧΙ«Την ώρα που η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας δημιουργεί εκατοντάδες νέες θέσεις στο καινούριο οργανόγραμμα του Υπουργείου, οι οποίες συνοδεύονται από επιδόματα για τους “ημετέρους”, την ίδια ακριβώς στιγμή, καθυστερεί για μεγάλο χρονικό διάστημα την καταβολή του στεγαστικού φοιτητικού επιδόματος σε χιλιάδες δικαιούχους φοιτητές και τις οικογένειές τους.
Πρώτη φορά Αριστερά, καμία ντροπή…»
Τα παραπάνω τονίζει σε δήλωσή του, ο αν. Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας κ. Χρήστος Κέλλας, με αφορμή την κατάθεση νέας ερώτησης – της τρίτης κατά σειρά  -  προς τον Υπουργό Παιδείας κ. Γαβρόγλου, για την καταβολή του στεγαστικού φοιτητικού επιδόματος, καταλογίζοντάς του συγχρόνως “απαξίωση του κοινοβουλευτικού ελέγχου”, αφού οι προηγούμενες δυο δεν έχουν απαντηθεί.
Αναλυτικά η νέα ερώτηση του κ. Κέλλα:
Με την ψήφιση του Νόμου για το Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας, από 1/1/2017 μεταβιβάστηκαν στα εκπαιδευτικά ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης της χώρας, τόσο ο έλεγχος και η εκκαθάριση των αιτήσεων για το φοιτητικό στεγαστικό επίδομα, όσο και η ενταλματοποίηση της σχετικής δαπάνης, εφόσον το ΥΠΠΕΘ πιστώσει τα απαραίτητα κονδύλια.
Τα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας, παρά τις λειτουργικές αδυναμίες που αντιμετωπίζουν, έχουν προχωρήσει όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες και αναμένουν την πίστωση των αντίστοιχων κονδυλίων ώστε να καταβληθούν τα ποσά στους δικαιούχους.
Επειδή για χιλιάδες φοιτητές και για τις οικογένειές τους, το στεγαστικό φοιτητικό επίδομα, αποτελεί σημαντικότατο βοήθημα στον ετήσιο οικογενειακό προϋπολογισμό.   
ΕΡΩΤΑΣΘΕ Κύριε Υπουργέ
Που οφείλεται  η καθυστέρηση στην καταβολή του στεγαστικού φοιτητικού επιδόματος και πότε αναμένεται να πιστωθεί στους λογαριασμούς των δικαιούχων;


Παρακαλώ σημειώστε ότι αυτή η διαδικτυακή τοποθεσία απαιτεί cookies για να λειτουργήσει σωστά.
Δεν αποθηκεύονται πληροφορίες σχετικά με εσάς προσωπικά.