ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΕΛΛΑ ΣΤΟ ΥΠ.ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΤΡΟ 8 - ΠΟΤΕ ΘΑ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΔΑΣΩΝ

ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΕ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ
ΚΕΛΛΑΣ: ΠΟΤΕ ΘΑ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΔΑΣΩΝΤις μεγάλες καθυστερήσεις που παρατηρούνται στην ενεργοποίηση του Μέτρου 8 του ΠΑΑ 2014 – 2020,  αναφορικά με τις επενδύσεις στην ανάπτυξη δασικών περιοχών και τη βελτίωση της βιωσιμότητας των δασών, φέρνει στη Βουλή ο αν. Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας κ. Χρήστος Κέλλας, συνυπογράφοντας ερώτηση της Τομεάρχου Αγροτικών της ΝΔ κ. Φωτεινής Αραμπατζή.

Οι βουλευτές του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης επισημαίνουν  πως “αν και διανύουμε το τέταρτο καλοκαίρι από την κατά ένα έτος καθυστερημένη έναρξη του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020, το Μέτρο 8 «Επενδύσεις στην ανάπτυξη δασικών περιοχών και στη βελτίωση της βιωσιμότητας των δασών» όπως και η πλειοψηφία των αναπτυξιακών μέτρων του Προγράμματος παραμένουν κλειδωμένα στα συρτάρια του Υπ. ΑΑΤ. Έτσι, δεσμευμένα κοινοτικά κονδύλια ύψους 226.265.500 εκατ. Ευρώ από την προηγούμενη κυβέρνηση της Ν.Δ.  παραμένουν ανεκμετάλλευτα  με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την προάσπιση, προστασία και αποκατάσταση του δασικού πλούτου της χώρας μας”.
 
«Είναι λυπηρό, προβλεπόμενες δράσεις, που αφορούν στη δημιουργία δασών, στη δημιουργία και βελτίωση του υφιστάμενου συστήματος προστασίας των δασών από τις πυρκαγιές,  στην αποκατάσταση των ζημιών στα δάση εξαιτίας των δασικών πυρκαγιών, στην προστασία του εδάφους από τη διάβρωση, στη δημιουργία και αναβάθμιση μικρής κλίμακας υποδομών, οι οποίες θα βελτιώνουν και θα αναβαθμίζουν τον κοινωνικό ρόλο των δασών και ειδικότερα τις υπηρεσίες της δασικής αναψυχής και του δασοτουρισμού, να παραμένουν αναξιοποίητες εξαιτίας της αβελτηρίας της Κυβέρνησής ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ», τόνισαν οι βουλευτές της ΝΔ.

Κατόπιν όλων των παραπάνω, θέτουν το παρακάτω ερώτημα στον κ. Αποστόλου:

“Πότε σκοπεύει να ενεργοποιήσει και με ποιο χρονοδιάγραμμα το Μέτρο 8 και τα σχετικά υπομέτρα 8.1, 8.2, 8.3, 8.4 και 8.6 του ΠΑΑ 2014-2020, ώστε να αξιοποιηθούν οι πολύτιμοι κοινοτικοί πόροι για την προστασία, την ανάπτυξη και την βιωσιμότητα των Ελληνικών Δασών”.
 

Παρακαλώ σημειώστε ότι αυτή η διαδικτυακή τοποθεσία απαιτεί cookies για να λειτουργήσει σωστά.
Δεν αποθηκεύονται πληροφορίες σχετικά με εσάς προσωπικά.