Νέα

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΔΑΚΕ ΓΝΛ
ΚΕΛΛΑΣ:ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΙΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΕ ΘΕΣΕΙΣ ΕΥΘΥΝΗΣ «Οι νοσηλευτές και οι νοσηλεύτριες του ΕΣΥ, δίνουν πραγματική μάχη για να κρατήσουν το σύστημα παροχής υγείας της χώρας όρθιο.
Με αυτοθυσία και υψηλή αίσθηση καθήκοντος, παρά τα τεράστια προβλήματα που προκάλεσε η πολυεπίπεδη κρίση, αποδεικνύουν έμπρακτα, καθημερινά, πως βάζουν πάνω απ’ όλα την αποστολή τους προς τον άνθρωπο.
Η επίσημη πολιτεία λοιπόν, οφείλει να αναγνωρίσει τις υπηρεσίες που προσφέρουν, αλλά και να διασφαλίσει την εφαρμογή και τήρηση του νόμου στις διαδικασίες αξιολόγησής τους, για τοποθετήσεις σε θέσεις ευθύνης.
Απόλυτος σεβασμός και εκτίμηση στο έργο του Έλληνα νοσηλευτή».
Με τα λόγια αυτά, υποδέχτηκε στο γραφείο του, αντιπροσωπεία της ΔΑΚΕ εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, ο αν. Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας κ. Χρήστος Κελλας.
Τα μέλη της ΔΑΚΕ ενημέρωσαν τον Λαρισαίο πολιτικό για σειρά θεμάτων που τους απασχολούν, όπως η αναγκαιότητα προσλήψεων μόνιμου προσωπικού, αλλά και ανανέωσης και εκσυγχρονισμού του ιατρικού - τεχνολογικού εξοπλισμού, η εξασφάλιση της μόνιμης λειτουργίας όλων των υπαρχουσών κλινικών του Γ. Ν. Λ, η αύξηση της χρηματοδότησης του Γ.Ν.Λ, ενώ δεν παρέλειψαν να επισημάνουν τις μετακινήσεις και τοποθετήσεις εργαζομένων σε θέσεις ευθύνης χωρίς αξιοκρατία στις σχετικές διαδικασίες.

Από την πλευρά του ο κ. Κέλλας, αφού συνεχάρη τα μέλη της ΔΑΚΕ εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας για την γενικότερη παρουσία και δράση τους, επεσήμανε την άριστη συνεργασία που είχαν κατά την περίοδο που ο Λαρισαίος πολιτικός διετέλεσε Τομεάρχης Υγείας του κόμματος της Αξιωματικής αντιπολίτευσης, αναγνωρίζοντας συγχρόνως  το δίκαιο των αιτημάτων τους.

Οι δυο πλευρές δεσμεύτηκαν για διατήρηση ανοιχτών διαύλων επικοινωνίας.

Παρόντες στη συνάντηση τα μέλη της ΔΑΚΕ εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, κκ. Ευθυμία Χύτα, Γρηγόρης Γρηγοριάδης και Χρήστος Μπιτούλας.  

   

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ
ΚΕΛΛΑΣ:ΔΕΝ ΣΥΝΗΓΟΡΟΥΜΕ ΣΕ ΠΡΟΧΕΙΡΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΔΥΣΧΕΡΑΙΝΟΥΝ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ«Ασφαλώς και είναι θετικός ο θεσμός της διαμεσολάβησης, υπήρξε όμως ελλιπέστατος χρόνος διαβούλευσης των σχετικών διατάξεων, που εισάγει η Κυβέρνηση με το πολυνομοσχέδιο που κατέθεσε στη Βουλή και τελικά, η επιβολή της υποχρεωτικότητας αντί να επιταχύνει, επιβαρύνει, τόσο χρονικά, όσο και οικονομικά, την επίλυση διαφορών για όποιον θελήσει να προσφύγει στη Δικαιοσύνη».
Χαρακτηριστικό απόσπασμα από την τοποθέτηση του αν. Τομεάρχη Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της ΝΔ, βουλευτή Ν. Λάρισας κ. Χρήστου Κέλλα, κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας, με την Πρόεδρο κ. Νικολέτα Μπασδέκη, τον Α’ Αντιπρόεδρο κ. Χρήστο Μπραζιώτη, τον Β’ Αντιπρόεδρο κ. Ιωάννη Γιαγλάρα και τον Γενικό Γραμματέα κ. Ανδρέα Ανδριτσόπουλο, μετά από πρόσκληση για ενημέρωση ενόψει της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου.
Ο Λαρισαίος πολιτικός, αναφορικά με τον θεσμό της διαμεσολάβησης, είχε επισημάνει και από το βήμα της Βουλής “την προχειρότητα με την οποία αντιμετωπίζει η Κυβέρνηση ένα σοβαρό ζήτημα, καθώς και την παντελή έλλειψη διαβούλευσης με το νομικό κόσμο”, ενώ στάθηκε ιδιαίτερα στην επιβολή της υποχρεωτικότητας για την οποία όπως τόνισε “μόνο στη χώρα μας συμβαίνει και θα έχει ως αποτέλεσμα την παρεμπόδιση και όχι τη διευκόλυνση απονομής της Δικαιοσύνης”.
Μετά το τέλος της συνάντησης, ο κ. Κέλλας δήλωσε:
«Με μεγάλη χαρά ανταποκρίθηκα στην πρόσκληση της Προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας κ. Νικολέτας Μπασδέκη, για ενημέρωση σχετικά με τις θέσεις του νομικού κόσμου ως προς τις διατάξεις του πολυνομοσχεδίου, που κατατέθηκε από την Κυβέρνηση και αφορούν το θεσμό της διαμεσολάβησης.
Ασφαλώς και είναι θετικός ο θεσμός, υπήρξε όμως ελλιπέστατος  χρόνος διαβούλευσης των σχετικών διατάξεων και τελικά η επιβολή της υποχρεωτικότητας αντί να επιταχύνει, επιβαρύνει, τόσο χρονικά, όσο και οικονομικά, την επίλυση διαφορών για όποιον θελήσει να προσφύγει στην Δικαιοσύνη.
Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο, διεμήνυσα και στο Προεδρείο του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας ότι η Νέα Δημοκρατία δεν μπορεί να συνηγορήσει σε μια προχειρότητα, που θα δυσχεράνει το έργο της Δικαιοσύνης.
Για την παράταξή μας, η Δικαιοσύνη αποτελεί πυλώνα Δημοκρατίας και σταθερότητας για την χώρα και δεσμευόμαστε ότι θα επανεξετάσουμε με σοβαρότητα, μετά από διαβούλευση, όλες τις διατάξεις που αφορούν το νομικό     κόσμο».

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΜΕ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ
ΚΕΛΛΑΣ: “Η ΓΝΩΣΗ Η ΠΙΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΗΓΗ ΔΥΝΑΜΗΣ”«Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος όταν μαθητές του Νομού μας επισκέπτονται τους χώρους του ελληνικού Κοινοβουλίου.
Σήμερα όμως είμαι πραγματικά συγκινημένος, γιατί υποδέχομαι τους μαθητές του "δικού μου" Γυμνασίου, του 1ου Γυμνασίου Λάρισας, του Σχολείου στο οποίο φοίτησα κι εγώ, οπότε μου ξυπνάτε πολύ όμορφες αναμνήσεις».

Με τα λόγια αυτά υποδέχτηκε τους μαθητές της Β’ τάξης του 1ου Γυμνασίου Λάρισας στη Βουλή, ο αν. Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας  κ. Χρήστος Κέλλας.

Ο Λαρισαίος πολιτικός συνομίλησε για ώρα με τους μαθητές, εξηγώντας τους τις διαδικασίες του Κοινοβουλίου, ενώ στάθηκε ιδιαίτερα στην αξία της μόρφωσης και στο κατά πόσο τελικά αυτή επηρεάζει τη ζωή των πολιτών.
«Η παρουσία σας σήμερα εδώ είναι μήνυμα ελπίδας και πίστης.
Ελπίδας για τη χώρα, καθώς εσείς είστε το μέλλον της πατρίδας και πίστης στον κοινοβουλευτισμό, αυτόν που εγγυάται τους δημοκρατικούς θεσμούς μιας χώρας που πλήρωσε ακριβά τις εκτροπές.
Ξέρω καλά ότι βρίσκεστε σε μια ηλικία με κυρίαρχο συναίσθημα την αμφισβήτηση.
Να θυμάστε όμως πάντα στη ζωή σας, πως όλες οι απαντήσεις έρχονται μέσα από τη γνώση και την μόρφωση», σημείωσε ο κ. Κέλλας, για να καταλήξει λέγοντας:
«Ένας Αμερικανός συγγραφέας έλεγε, ότι “η γνώση είναι η πιο δημοκρατική πηγή δύναμης”.
Μέσα από την διαρκή μόρφωση, λοιπόν, καθίσταστε αυτομάτως υπερασπιστές της Δημοκρατίας μας.
Αντισταθείτε στον εύκολο δρόμο της απαξίωσης των πάντων και φυλάξτε την Δημοκρατία μας ως κόρη οφθαλμού.
Να σκέφτεστε πάντα πως δεν μπορεί να υπάρξει καμία ελπίδα για το μέλλον, αν δεν ενωθούμε όλοι στην κατεύθυνση της ενίσχυσης των θεσμών και της δημοκρατικής λειτουργίας τους».
Τους μαθητές της Β’ τάξης του 1ου Γυμνασίου Λάρισας, συνόδευαν οι εκπαιδευτικοί κκ. Ευθαλία Κολοκοτρώνη, Μωυσής Σαλτιέλ και Χριστίνα Ξωφύλλη.


ΣΤΗ ΓΙΟΡΤΗ ΕΛΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΓΟΝΝΟΥΣ
ΚΕΛΛΑΣ: ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΝ ΑΓΡΟΤΗ ΜΕ ΞΕΚΑΘΑΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
«Δεν γίνεται πλέον, το ελληνικό λάδι να φεύγει σε άλλες χώρες και εκεί να «βαφτίζεται» ξανά, για να μεταπωλείται στις αγορές ολόκληρου του πλανήτη, χωρίς ο Έλληνας παραγωγός να καρπώνεται την πραγματική αξία του προϊόντος». Με τα λόγια αυτά, απευθύνθηκε στους παρευρισκόμενους στην έναρξη της 5ης Πανδημοτικής Γιορτής Ελιάς στους Γόννους, ο βουλευτής Ν. Λαρίσας της ΝΔ,  κ. Χρήστος Κέλλας.  
«Πρόσφατα, από τη Λάρισα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο του προσυνεδρίου για την αγροτική ανάπτυξη, παρουσίασε τους κεντρικούς άξονες του προγράμματος της ΝΔ, το οποίο και θα εφαρμόσουμε ως αυριανή κυβέρνηση του τόπου.Υπογράμμισε την ανάγκη για μείωση των φορολογικών συντελεστών στους αγωνιστές της υπαίθρου και έκανε ειδική αναφορά στο νέο μοντέλο, που θα πρέπει να διέπει τη λειτουργία της αγροτικής μας οικονομίας.
Ξεκαθάρισε πως, υπερβαίνοντας το μοντέλο των επιδοτήσεων, θα περάσουμε στη δημιουργία ποιοτικών προϊόντων, τα οποία θα λαμβάνουν την προστιθέμενη αξία που τους αναλογεί και θα πωλούνται στις αγορές του εξωτερικού. Επίσης, μίλησε για την ανάγκη στήριξης με μια σειρά ολοκληρωμένων παρεμβάσεων, νέων μορφών συνεταιρισμού των παραγωγών.
Οι κεντρικοί μας άξονες ακουμπούν στον τόπο αυτό. Μιλάμε για το λάδι και την ελιά, προϊόντα που θα πρέπει να αποτελέσουν την αιχμή του δόρατος στην προσπάθεια της χώρας να καταστήσει την οικονομία της εξαγωγική και εξωστρεφή», κατέληξε ο αναπληρωτής Τομεάρχης Παιδείας της ΝΔ.

Σελίδα 1 από 53

Παρακαλώ σημειώστε ότι αυτή η διαδικτυακή τοποθεσία απαιτεί cookies για να λειτουργήσει σωστά.
Δεν αποθηκεύονται πληροφορίες σχετικά με εσάς προσωπικά.