Νέα

ΜΗΝΥΜΑ ΣΕ ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗ ΦΕΤΑ
ΚΕΛΛΑΣ:Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΟ ΦΙΑΣΚΟ ΜΕ ΤΗ ΦΕΤΑ«Το ζήτημα της φέτας, σκεπάζεται σήμερα από την ανεκδιήγητη ανικανότητα της ηγεσίας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, η οποία κατάφερε να χάσει ένα τεράστιο ποσό, που προοριζόταν για τη χώρα μας από την ΕΕ, με σκοπό την προώθηση της φέτας, του εθνικού εμβληματικού Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης προϊόντος μας, στην Ευρώπη αλλά και στις ΗΠΑ και τον Καναδά.
Από το ΥπΑΑΤ στον ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ και από κει πάλι πίσω, παρακολουθούμε ένα απίστευτο γαϊτανάκι επίρριψης ευθυνών με το ίδιο όμως αποτέλεσμα: την ευκαιρία που χάσαμε ως χώρα να προβάλουμε τον λευκό μας χρυσό».
Χαρακτηριστικό απόσπασμα από το μήνυμα του αν. Τομεάρχη Παιδείας, Έρευνας  και Θρησκευμάτων της ΝΔ, βουλευτή Ν. Λάρισας κ. Χρήστου Κέλλα, στην ημερίδα για τη Φέτα που διεξήχθη στον Αλμυρό.
Ο Λαρισαίος πολιτικός, αφού συνεχάρη τους διοργανωτές της εκδήλωσης για την πρωτοβουλία ανάδειξης του θέματος των “Εμπορικών συμφωνιών της ΕΕ με Τρίτες χώρες για τη φέτα”, τόνισε:
«Είναι πολύ σημαντικό να αναδεικνύονται οι κίνδυνοι που “κρύβονται” στις εμπορικές συμφωνίες της ΕΕ με άλλα κράτη, μέσα από τις οποίες πρέπει να προασπίζεται η πλήρης προστασία των ΠΟΠ προϊόντων της χώρας μας».
Ο αν. Τομεάρχης Παιδείας της ΝΔ, χαρακτήρισε ως “ομολογία αποτυχίας” την απόφαση του κ. Αποστόλου για καρατόμηση του Δ.Σ του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ, ενώ επιρρίπτοντας ευθύνες στην ηγεσία του Υπ.ΑΑΤ για τις μεγάλες καθυστερήσεις στη δημιουργία Διεπαγγελματικής Οργάνωσης για τη φέτα, επεσήμανε:
«Είναι περισσότερο επιβεβλημένη από ποτέ η ανάγκη για τον σχεδιασμό και υλοποίηση μιας συνολικής στρατηγικής για τη φέτα μέσα και από τη δημιουργία Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης.
Οι αδικαιολόγητες καθυστερήσεις από πλευράς Υπ.ΑΑΤ, ναρκοθετούν μια ενιαία προσπάθεια παραγωγών και επιχειρηματιών να προστατεύσουν την ποιότητα και να προσδώσουν στο εθνικό μας προϊόν τον ρόλο που του πρέπει, με την ανάδειξη της αξίας της ΠΟΠ φέτας στην Ελλάδα και το εξωτερικό».
“Την ίδια ώρα μάλιστα”, συνέχισε ο Λαρισαίος βουλευτής, “που υποτίθεται πως δίνουμε τη μάχη της προστασίας της φέτας, πληθαίνουν οι καταγγελίες των Ελλήνων παραγωγών για αθρόες εισαγωγές αιγοπρόβειου γάλακτος, που σε συνδυασμό με τους μηδαμινούς κρατικούς ελέγχους, οδηγούν αφενός μεν σε κατάρρευση των τιμών και αφετέρου στην ουσιαστική απώλεια του προϊόντος ΠΟΠ”.
«Όσο η χώρα μας δεν αποφασίζει να χρησιμοποιήσει τα εκλεκτά μας, ποιοτικά  αγροτικά και κτηνοτροφικά προϊόντα ως αιχμή του δόρατος σε μια αναπτυξιακή στρατηγική του πρωτογενούς τομέα, το μέλλον θα απομακρύνεται αντί να έρχεται  πιο κοντά», κατέληξε στο μήνυμά του ο κ. Κέλλας, αναμένοντας τα συμπεράσματα από την ημερίδα.

ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ
ΚΕΛΛΑΣ:ΔΕΝ ΣΥΝΑΙΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΧΑΡΑΞΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΜΑΣΟ αν. Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας κ. Χρήστος Κέλλας, με αφορμή την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Η Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου αποτελεί ένα από τα σκοτεινότερα κεφάλαια της σύγχρονης ιστορίας της Ανθρωπότητας και συντελέστηκε στο πλαίσιο της ευρύτερης Γενοκτονίας των Ελλήνων της Ανατολής.
Πρόκειται για ένα Ολοκαύτωμα, το οποίο εκτυλίχθηκε κατά την άνοδο του Κινήματος των Νεότουρκων του Μουσταφά Κεμάλ και συνοδεύθηκε από τις γενοκτονίες των Αρμενίων και των Ασσυρίων.
Κανείς δεν έχει δικαίωμα να παραχαράξει την ιστορία του Γένους μας και να εξωραΐσει τις θηριωδίες των εχθρών μας.
Εκατοντάδες χιλιάδες συμπατριώτες μας σφαγιάσθηκαν ή εκδιώχθηκαν από τις εστίες τους και εκτοπίστηκαν από την πατρογονική τους γη.
Η Ελληνική Δημοκρατία τιμά σήμερα τη μνήμη των Ποντίων αδελφών μας, εκπληρώνοντας το ελάχιστο θεσμικό, νομικό και ιστορικό της χρέος.
Η σκέψη μας και οι προσευχές μας θα τους συνοδεύουν πάντοτε και ποτέ δεν θα ξεχάσουμε τις θυσίες τους, διότι, οι Έλληνες του Πόντου όπως και όλοι οι Έλληνες της Ανατολής παρά τον Οθωμανικό ζυγό αιώνων, επέλεξαν να διατηρήσουν αναλλοίωτη την εθνική τους συνείδηση και τη χριστιανική τους πίστη, αποτελώντας έναν προμαχώνα του Γένους μας.
Ιδιαίτερα αυτή την περίοδο, που τα Βαλκάνια δοκιμάζουν τις αντοχές τους από την παραφροσύνη του γείτονα, η Ελλάδα οφείλει να πρωταγωνιστήσει ως παράγοντας σταθερότητας και προόδου, μακριά από ιδεοληψίες και ανιστόρητους ισχυρισμούς.
Η Κυβέρνηση οφείλει σήμερα κιόλας να σταματήσει κάθε κουβέντα με τη χώρα των Σκοπίων, από τη στιγμή που η πρόταση με το όνομα “Μακεδονία του Ίλιντεν” βρίσκεται πάνω στο τραπέζι των συζητήσεων.
Δεν ξεχνούμε και δεν παραγράφουμε την ιστορία μας».

ΚΕΛΛΑΣ: ΕΘΝΙΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Ο αν. Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της ΝΔ, Βουλευτής Ν. Λάρισας, κ. Χρήστος Κέλλας, ως εκπρόσωπος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, συμμετείχε στην παρουσίαση της ετήσιας έκθεσης του Κέντρου Ανάπτυξης Εκπαιδευτικής Πολιτικής της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργαζομένων Ελλάδος (ΚΑΝΕΠ-ΓΣΕΕ), σε συνεργασία με το Παρατηρητήριο Θεμάτων Αναπηρίας της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ) με θέμα: «Διακρίσεις και Ανισότητες στην Εκπαίδευση και την Εργασία». Στην εκδήλωση συμμετείχαν επίσης, η υφυπουργός Παιδείας, κ. Μ. Τζούφη, ο υφυπουργός Εργασίας, κ. Α. Ηλιόπουλος, ο Βουλευτής του Ποταμιού, κ. Γ. Μαυρωτάς, ο Γ. Γραμματέας της ΕΣΑμεΑ, κ. Ι Λυμβαίος και ο Δ/ντής του ΚΑΝΕΠ-ΓΣΕΕ, κ. Χ. Γούλας.

Ο Λαρισαίος πολιτικός, στην αρχή της τοποθέτησής του, τόνισε πως η αξιοποίηση πόρων από το ΕΣΠΑ αποτελεί σημαντικό εργαλείο στη βελτίωση της παρεχόμενης εκπαίδευσης, αναφέροντας το παράδειγμα-πρότυπο της Περιφέρειας Θεσσαλίας, η οποία άγγιξε την κορυφή σε απορροφητικότητα, σύμφωνα με την προηγούμενη έκθεση του ΚΑΝΕΠ-ΓΣΕΕΕ.

Σε σχέση με την πρόσβαση των ΑμεΑ στην εκπαίδευση και την αγορά εργασίας, ο κ. Κέλλας επεσήμανε πως πρόκειται για ένα φαινόμενο που χαρακτηρίζεται από μία ‘’αλληλουχία των αρνητικών δεικτών και αποτελεσμάτων, που ξεκινούν από την εκπαίδευση και καταλήγουν στη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό. Επομένως, έχουμε μία αρνητική αλληλεπίδραση μεταξύ εκπαίδευσης, εργασίας και εισοδήματος, που τροφοδοτεί έναν φαύλο κύκλο, από τον οποίο δεν μπορούν τα άτομα αυτά να διαφύγουν, εάν δεν υπάρξει οργανωμένη και μακρόπνοη θεσμική οργάνωση και παρέμβαση.

Περαιτέρω, ο αν. Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της ΝΔ εστίασε στα ειδικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα η ειδική αγωγή και εκπαίδευση:

‘’Το πρώτο πρόβλημα εντοπίζεται στον μικρό αριθμό ειδικών λυκείων. Αυτή τη στιγμή υφίστανται κενά στα τμήματα ένταξης και παράλληλης στήριξης και βλέπουμε τα παιδιά με αυτισμό να εγκαταλείπονται σε πολλές περιπτώσεις στο Γενικό Σχολείο, χωρίς να υπάρχει παράλληλη στήριξη από ειδικό εκπαιδευτικό προσωπικό.

Το δεύτερο πρόβλημα είναι η παντελής αδυναμία συνέχισης της φοίτησης σε άλλη δομή για τους μαθητές των Εργαστηρίων Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (ΕΕΕΕΚ). Η ΝΔ ίδρυσε δύο πιλοτικά ΙΕΚ, τα οποία λειτουργούν μέχρι σήμερα και είχε ετοιμάσει τον θεσμό των ΣΕΚ, τον οποίο «πάγωσε» η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Το τρίτο πρόβλημα αφορά το προσωπικό. Στην ειδική αγωγή δεν έχει γίνει ποτέ διαγωνισμός ΑΣΕΠ για διορισμό εκπαιδευτικών, με αποτέλεσμα να καλύπτονται οι ανάγκες αποκλειστικά με προσλήψεις αναπληρωτών μέσω ΕΣΠΑ. Ο ΣΥΡΙΖΑ με την αλλαγή του νόμου, «έβαλε» σε επικουρικό πίνακα όσους εκπαιδευτικούς ΑΜΕΑ έχουν πτυχίο, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να προσληφθούν ποτέ. Συνεπώς, απ’ τη στιγμή που οι άνθρωποι αυτοί μπορούν να διδάξουν στην ειδική αγωγή, θα πρέπει να βρούμε έναν τρόπο, με τον οποίο ένα ποσοστό τους θα προσλαμβάνεται και στη γενική αγωγή’’.

Στη συνέχεια, ο Λαρισαίος Βουλευτής αναφέρθηκε στις άστοχες επιλογές της κυβέρνησης και συγκεκριμένα στο σχέδιο νόμου, που πρόκειται να συζητηθεί στη Βουλή, για τις δομές εκπαίδευσης, υπογραμμίζοντας: ‘’Στο νομοσχέδιο παρατηρείται εκδικητικότητα και αναξιοκρατία. Η κατάργηση του θεσμού των Σχολικών Συμβούλων, του τελευταίου και μοναδικού υποστηρικτικού θεσμού σε επίπεδο σχολικής μονάδας, υποβαθμίζει τον επιστημονικό, συμβουλευτικό και τον ψυχοκοινωνικό χαρακτήρα της εκπαίδευσης. Η υποκατάστασή τους με τους Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου, με μια εξ΄αποστάσεως επιστημονική καθοδήγηση, χωρίς ουσιαστικές αρμοδιότητες στην καθημερινή υποστήριξη των σχολικών μονάδων λειτουργεί αντιπαραγωγικά στον εκσυγχρονισμό, την αποκέντρωση και την εναρμόνιση του ελληνικού εκπαιδευτικού συστήματος με τα αντίστοιχα ευρωπαϊκά

Επιπλέον, όλο το πλέγμα των διαγνώσεων και της υποστήριξης στην ειδική αγωγή γίνεται γραφειοκρατικό, δυσλειτουργικό και άκρως συγκεντρωτικό, για αυτό και όλοι οι φορείς ζητούν την απόσυρσή του.

Χωρίς μόνιμο επιστημονικό προσωπικό, με συνεχή απαξίωση των συνθηκών εργασίας στις υφιστάμενες υπηρεσίες ψυχικής υγείας και συμβουλευτικής των μαθητών, το υπουργείο με την επίφαση της προοδευτικής, αριστερής, κοινωνικά ευαίσθητης μεταρρύθμισης, προχωρά στην κατάργηση και συγχώνευση δομών και υπηρεσιών’’.

Η κυβέρνηση επιχειρεί να βάλει στο μπλέντερ όλους τους θεσμούς 40 χρόνων, γυρνώντας την ειδική αγωγή  δεκαετίες πίσω, στην πιο ρουσφετολογική και κομματικής της εκδοχή, αφού με την επίφαση δήθεν θεσμικών μεταρρυθμίσεων, το μόνο που επιδιώκει είναι η εκδίκηση θεσμικών προσώπων και η ικανοποίηση του κομματικού της κοινού. Σε αντιδιαστολή με το εκσυγχρονιστικό αίτημα της εποχής για περισσότερη ευελιξία, αποκέντρωση και εξειδίκευση, αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά η σαφής προτίμηση της κυβέρνησης σε αναχρονιστικά συγκεντρωτικά οργανωτικά μοντέλα της δεκαετίας του ’80’’.

Κλείνοντας την ομιλία του, ο κ. Κέλλας δήλωσε πως χρειάζεται μία ‘’Εθνική Στρατηγική για την Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση μέσω της χάραξης μιας εκπαιδευτικής πολιτικής που θα διαπερνά κατακόρυφα όλες τις βαθμίδες και θα βασίζεται στην αλληλεπίδραση των αρμόδιων δημοσίων πολιτικών και υπουργείων, προκειμένου να ενισχυθεί η πρόσβαση των ΑμεΑ στην εκπαίδευση και την αγορά εργασίας’’.  


ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΕΦΚΑ
ΚΕΛΛΑΣ:ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΔΟΧΙΚΗ ΣΥΝΤΑΞΗ ΚΑΙ ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟ “ΚΑΚΟΤΕΧΝΗΜΑ” ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΥΣτα κεντρικά γραφεία του ΕΦΚΑ στην Αθήνα βρέθηκε ο αν. Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της ΝΔ, Βουλευτής Ν. Λάρισας, κ. Χρήστος Κέλλας και είχε συνάντηση με τον αν. Πρόεδρο  κ. Λ. Σέμπο, τον Υποδιοικητή κ. Δ. Τσακίρη και τον σύμβουλο κ. Καραμπούλια, για τα προβλήματα δυσλειτουργίας του Ενιαίου Φορέα, με αποτέλεσμα τη την επιβάρυνση της καθημερινότητας των συναλλασσόμενων ασφαλισμένων.  
Κύρια θέματα συζήτησης, οι μεγάλες καθυστερήσεις στην τροποποίηση της ασφαλιστικής ιδιότητας και τον υπολογισμό – έκδοση συνταξιοδοτικών πράξεων διαδοχικής σύνταξης γήρατος.
Πιο συγκεκριμένα:
Αναφορικά με τα αιτήματα αγροτών για τροποποίηση ασφαλιστικής ιδιότητας από μέλος αγροτικής οικογένειας σε κατά κύριο επάγγελμα αγρότη, απαιτείται μεγάλο χρονικό διάστημα για την ολοκλήρωση της διαδικασίας, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται σοβαρά προβλήματα στην υλοποίηση – ένταξη σε προγράμματα (νέοι αγρότες, σχέδια βελτίωσης κλπ), καθώς και δυσμενής φορολογική αντιμετώπιση των ασφαλισμένων, στις περιπτώσεις που δεν έχουν την ιδιότητα του κατά κύριο επάγγελμα αγρότη.
Ακόμη, ζητήματα σχετικά με τον υπολογισμό-έκδοση συνταξιοδοτικών πράξεων διαδοχικής σύνταξης γήρατος, αφού εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα δεν έχει εκδοθεί καμία διαδοχική σύνταξη ΕΦΚΑ!
Τα στελέχη του ΕΦΚΑ επεσήμαναν στον Λαρισαίο πολιτικό τις σημαντικές δυσκολίες στη λειτουργία του Ενιαίου Φορέα που δημιουργεί η έλλειψη προσωπικού, αφού οι οργανισμοί που λειτουργούσαν ανεξάρτητα πριν από τη συγχώνευσή τους στον ΕΦΚΑ, είχαν 12.500 άτομα προσωπικό και ο νέος Φορέας μόλις 8.000.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα, ο ΕΦΚΑ Περιφέρειας Θεσσαλίας, στον οποίο μόλις 8 εργαζόμενοι καλούνται να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις μεγάλου όγκου συναλλασσόμενων!
Μετά το τέλος της συνάντησης ο κ. Κέλλας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Οι φόβοι που είχαμε εκφράσει από την αρχή της δημιουργίας του ΕΦΚΑ, δυστυχώς επιβεβαιώνονται με τον χειρότερο τρόπο.
Υποστελεχωμένες υπηρεσίες, μειωμένη χρηματοδότηση, τεράστιες καθυστερήσεις σε βασικές λειτουργίες του Οργανισμού – με αποτέλεσμα την απίστευτη ταλαιπωρία των πολιτών -, συνιστούν τα βασικά χαρακτηριστικά του “κακοτεχνήματος” του κ. Κατρούγκαλου και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.
Ασφαλώς και τα ασφαλιστικά ταμεία χρειαζόταν αναδιάρθρωση, όχι όμως “στο πόδι” και χωρίς καμιά προεργασία και διαβούλευση.
Οι εργαζόμενοί του Ενιαίου Φορέα, καταβάλλουν φιλότιμες προσπάθειες απέναντι στον τεράστιο όγκο εργασίας, που έχει ανακύψει με την συνένωση των Ταμείων και πολλές φορές γίνονται αδίκως, οι αποδέκτες της μεγάλης δυσαρέσκειας των ασφαλισμένων.
Για την παράταξή μας προέχει η βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών, μέσα από την ευέλικτη και αποτελεσματική λειτουργία της Δημόσιας Διοίκησης και προς αυτή την κατεύθυνση θα καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια».


Σελίδα 1 από 63

Παρακαλώ σημειώστε ότι αυτή η διαδικτυακή τοποθεσία απαιτεί cookies για να λειτουργήσει σωστά.
Δεν αποθηκεύονται πληροφορίες σχετικά με εσάς προσωπικά.