Νέα

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟΝ ΟΙΝΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟ ΤΥΡΝΑΒΟΥ
ΚΕΛΛΑΣ ΠΡΟΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΠΡΙΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΣΙΠΟΥΡΟΑυστηρό μήνυμα στην κυβέρνηση να αναλάβει το συντομότερο όλες τις απαιτούμενες πρωτοβουλίες ώστε να μην εφαρμοστεί η κοινοτική οδηγία, που θα παρέχει τη δυνατότητα εμφιάλωσης αλκοολούχων ποτών ΠΓΕ και εκτός τόπου ή χώρας παραγωγής, απέστειλε ο αν. τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας της κ. Χρήστος Κέλλας, κατά την επίσκεψή του στον Οινοποιητικό Συνεταιρισμό Τυρνάβου.
"Η αδυναμία της κυβέρνησης να θέσει κόκκινες γραμμές απέναντι στους εταίρους της ΕΕ, θα επιφέρει μία καταστροφική λαίλαπα σε αμπελουργούς και οινοποιούς" σημείωσε μεταξύ άλλων ο Λαρισαίος πολιτικός, εξηγώντας ότι "οι υπό διαμόρφωση κοινοτικές οδηγίες δεν αποτελούν θέσφατο, αλλά αντικείμενο συζήτησης μεταξύ των κρατών – μελών, που το καθένα επιδιώκει την προώθηση των δικών του συμφερόντων".
Ο κ. Κέλλας αφού ευχήθηκε καλή θητεία στη νεοεκλεγείσα διοίκηση του Οινοποιητικού Συνεταιρισμού, συζήτησε μαζί της την τρέχουσα κατάσταση στον κλάδο, μετά και την επιβολή του παράλογου φόρου στο κρασί.
Μετά το πέρας της συνάντησης ο Λαρισαίος βουλευτής, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
 «Η κυβέρνηση είναι προφανές πως πάσχει από πολιτική διπολική διαταραχή.
Από τη μία ένας πρωθυπουργός που τάζει ακόμη και σήμερα προσλήψεις στο δημόσιο και μιλά για έξοδο από την κρίση κι από την άλλη μία σειρά μέτρων που βάζουν στον "αριστερό Προκρούστη" τους παραγωγούς και εντείνουν την ύφεση στην οικονομία.
 Ο φόρος στο κρασί αποτελεί - όπως έχω ξαναπεί - μνημείο κυβερνητικού εμπαιγμού και παρά τις διαβεβαιώσεις πως θα καταργηθεί, δείχνει την εμμονή της συγκυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, απέναντι σε οτιδήποτε προσπαθεί να δημιουργήσει στην ελεύθερη αγορά.
Μετά την κατακραυγή αλλά και την αναποτελεσματικότητα - που είχαμε προβλέψει - σχετικά με την απόδοση του φόρου για τα έσοδα, τώρα μαζεύουν άρον - άρον τις αλχημείες τους, αφού βέβαια έχουν προκαλέσει ζημιά στους παραγωγούς και την οικονομία.
Την ίδια ώρα, η αδράνεια και η ανικανότητα όσων έχουν την ευθύνη της υπογραφής και της διαπραγμάτευσης στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, θέτει το τσίπουρο και άλλα ελληνικά παραδοσιακά ποτά με γεωγραφική ένδειξη, προ του κινδύνου τεράστιας οικονομικής καταστροφής.
Εάν εφαρμοστεί στη χώρα μας ο Κοινοτικός Κανονισμός, που προβλέπει τη δυνατότητα εμφιάλωσης και εκτός τόπου ή χώρας παραγωγής, εύκολα κατανοεί κανείς πως οι συνέπειες τόσο για τις επιχειρήσεις της ευρύτερης περιοχής της Λάρισας, την τοπική οικονομία αλλά και για τη χώρα μας ευρύτερα, θα είναι τεράστιες.
Εδώ, από τον Οινοποιητικό Συνεταιρισμό, Τυρνάβου, έναν συνεταιρισμό – πρότυπο, καλώ την ελληνική κυβέρνηση να αντιληφθεί την κρισιμότητα της κατάστασης και να ξυπνήσει από τον ύπνο του δικαίου, πριν είναι πολύ αργά», κατέληξε ο κ. Κέλλας.
Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Τυρνάβου, κ. Χρήστος Τσιτσιρίγγος, δήλωσε:
«Ευχαριστώ τον κ. Κέλλα για το ενδιαφέρον και την στήριξη στον Συνεταιρισμό μας. Με την ευκαιρία της επίσκεψής του, θέλω να τονίσω κι εγώ ότι ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης στο κρασί, μόνο προβλήματα δημιουργεί τόσο στα Συνεταιριστικά Οινοποιεία όσο και στην αγορά.
Ενισχύεται ο αθέμιτος ανταγωνισμός και το παραεμπόριο, υποβαθμίζεται η ποιότητα των προϊόντων και το δημόσιο χάνει έσοδα.
Ακόμη, με το σχέδιο του νέου κανονισμού και την δυνατότητα εμφιάλωσης ποτών ΠΓΕ εκτός τόπου ή χώρας παραγωγής, απειλείται η ποιότητα των προϊόντων ΠΓΕ  και οι θέσεις εργασίας.
Συμφωνώ λοιπόν με τον κ. Κέλλα, ότι πρέπει να υπάρξει εγρήγορση από τα εμπλεκόμενα μέρη και να  καταβληθεί κάθε προσπάθεια ώστε οι σχετικές διατάξεις να μην ψηφιστούν ως έχουν και να αλλάξουν.
Θέλω ακόμη να τονίσω κάποια άλλα ζητήματα που απασχολούν τους παραγωγούς και τον Συνεταιρισμό μας, όπως η αθρόα εισαγωγή κρασιών κακής ποιότητας που ελληνοποιούνται  και καταναλώνονται ως ελληνικά.
Ακόμη, αναφορικά με την οινοποίηση σταφυλιών διπλής και τριπλής χρήσης, προτείνουμε την αξιοποίησή ποσοτήτων, χωρίς επιβάρυνση του κλάδου για παραγωγή αμπελοοινικής αλκοόλης για την παραγωγή ούζου».
Στη σύσκεψη στα γραφεία του Οινοποιητικού Συνεταιρισμού, εκτός από τον Πρόεδρο κ. Χρήστο Τσιτσιρίγγο, συμμετείχαν ακόμη ο Αντιπρόεδρος κ. Απόστολος Ευαγγελόπουλος, ο Ταμίας κ. Δανιήλ Νάκας, ο Γραμματέας κ. Απόστολος Καλμπούρης, το μέλος κ. Νικόλαος Μόκας,ο Διευθυντής κ. Βαγγέλης Σίκαλος, η οινολόγος κ. Σούλα Παναγιώτου και το πρώην στέλεχος κ. Γιώργος Παπαλέξης. Ακόμη ο Πρόεδρος και τα μέλη της Τοπικής Οργάνωσης της ΝΔ Τυρνάβου κκ. Χριστόφορος Κατσαρός, Δημήτρης Γιαννώτας, Αθανάσιος Πατσιαούρας, Γιώργος Σακούτσιος και Κώστας Ζιάγκας.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΙΟΡΤΗ ΜΗΛΟΥ ΑΓΙΑΣ
ΚΕΛΛΑΣ:ΝΕΑ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΓΙΑ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ«Από την Αγιά, μια περιοχή σύμβολο για το μήλο, μια περιοχή που κινείται γύρω από το μήλο, θα ήθελα να σας ζητήσω να σκεφτείτε μαζί μου το εξής: πόσες γωνιές της Ελλάδας δεν είναι ταυτισμένες με προϊόντα υψηλής αξίας, ικανά να πρωταγωνιστήσουν σε ολόκληρο τον κόσμο;
Και αφού υπάρχουν τόσα πολλά μέρη, γιατί η χώρα μας βρίσκεται στην κατάσταση αυτή τα τελευταία οχτώ χρόνια;
Σίγουρα, η ερώτηση αυτή δεν έχει μόνο μια απάντηση. Έχει όμως και αυτή την απάντηση: γιατί ποτέ, μέχρι σήμερα, δεν βοηθήσαμε πραγματικά τον Έλληνα παραγωγό, ώστε να γίνει μέρος ενός ευρύτερου εθνικού σχεδίου παραγωγής».
Τα παραπάνω τόνισε ο αν. Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας κ. Χρήστος Κέλλας από την Αγιά, ευρισκόμενος στην φετινή γιορτή Μήλου που διοργάνωσε ο Δήμος Αγιάς, με την Περιφέρεια Θεσσαλίας.
Ο κ. Κέλλας, αναφέρθηκε στον ρόλο της υπεύθυνης πολιτείας, του υπεύθυνου κράτους, της επόμενης κυβέρνησης για την ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων που διαθέτει η χώρα ώστε να βρεθεί ξανά σε τροχιά ανάπτυξης:
«Αν θέλουμε να τελειώνουμε οριστικά με το παρελθόν και την προχειρότητα, θα πρέπει να σχεδιάσουμε εξαρχής τη στρατηγική μας για ανασυγκρότηση της παραγωγής.
Να συνεργαστούν επιτέλους αρμονικά, κράτος και τοπικές κοινωνίες, παρουσιάζοντας μια εκ βάθρων αλλαγή του παραγωγικού μας μοντέλου, που θα καθιστά τις περιοχές και τα προϊόντα μας εξωστρεφή και ανταγωνιστικά σε διεθνές επίπεδο.
Να “ρίξουμε” την φορολογία, να εκσυγχρονίσουμε τις αγροτικές μονάδες, να επενδύσουμε στις νέες τεχνολογίες και στην τυποποίηση, να κλείσουμε εκείνες τις συμφωνίες που θα επιτρέψουν στον Έλληνα παραγωγό να εκσυγχρονιστεί και να πρωταγωνιστήσει.
Μόνο έτσι μπορούμε να έχουμε ελπίδα ότι θα ξεπεράσουμε την κρίση που μαστίζει την χώρα.
Τα ευχολόγια και οι απατηλές υποσχέσεις είδαμε που μας οδήγησαν…», κατέληξε ο Λαρισαίος πολιτικός.


ΚΕΛΛΑΣ ΑΠΟ ΒΛΑΧΟΓΙΑΝΝΙ: ΣΤΑ ΚΡΥΑ ΤΟΥ ΛΟΥΤΡΟΥ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ
 Αποδέκτης πλήθους κτηνοτροφικών διαμαρτυριών για το θέμα της μη αποζημίωσης από τον παγετό του περασμένου Ιανουαρίου, έγινε ο αν. τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας κ. Χρήστος Κέλλας, κατά την επίσκεψή του στο Βλαχογιάννι.

Σε μία κατεξοχήν κτηνοτροφική περιοχή, ο Λαρισαίος βουλευτής τόνισε ότι συντάσσεται πλήρως με το αίτημα των κτηνοτρόφων για αποζημίωση από τις ακραίες καιρικές συνθήκες του περασμένου χειμώνα, υπενθυμίζοντας ότι βρίσκεται σε αναμονή απάντησης, σε ερώτηση που κατέθεσε στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με την οποία ζητά τις σχετικές εξηγήσεις γιατί αποκλείστηκε από την αποζημίωση η συντριπτική πλειοψηφία των κτηνοτρόφων.

Κατηγόρησε επίσης για εμπαιγμό τον υπουργό μετά την πρόσφατη δήλωση πως θα αποζημιωθούν μόνο κτηνοτρόφοι χωρίς στάβλο, οι οποίοι δηλώνουν στο ΟΣ∆Ε ως αγελαία τα αιγοπρόβατά τους, σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως “για μια ακόμη φορά ενώ ο Υπουργός έδινε διαβεβαιώσεις στους κτηνοτρόφους ότι θα αποζημιωθούν το φθινόπωρο μέσω του “de minimis”, στο τέλος τους αφήνει στα κρύα του λουτρού”.

Η συζήτηση εστιάστηκε ακόμη στο θέμα των τιμών στο αιγοπρόβειο γάλα, οι οποίες όπως τονίστηκε στον Λαρισαίο βουλευτή, βρίσκονται σε ιστορικό χαμηλό των τελευταίων χρόνων, με αποτέλεσμα χιλιάδες κτηνοτροφικές οικογένειες να είναι σε δεινή θέση.

Από την πλευρά του ο κ. Κέλλας εξήγησε πως «αποτελεί παραδοχή ανικανότητας το να βλέπεις γαλακτοβιομηχανίες να αναγνωρίζουν δημόσια τις λαθροεισαγωγές αιγοπρόβειου γάλακτος κι εσύ ως αρμόδιος υπουργός να είσαι θεατής ενός κτηνοτροφικού Αρμαγεδδώνα.

Οι πρόσφατες καταγγελίες της κτηνοτροφικής Ομοσπονδίας, συνέχισε, θα έπρεπε να είχαν προκαλέσει συναγερμό στον κρατικό ελεγκτικό μηχανισμό.
Πώς όμως να συμβεί αυτό όταν νευραλγικοί φορείς όπως ο ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ, είναι εξαφανισμένος από τους ελέγχους στην αγορά;»

Σχολιάζοντας τέλος τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις ενόψει και της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, σημείωσε πως “η ΔΕΘ από ατού του κ. Τσίπρα που τον έφερε στην κυβέρνηση, αποτελεί πλέον για τον πρωθυπουργό δυσβάσταχτο μαρτύριο”, για να συμπληρώσει ότι “στόχος της Νέας Δημοκρατίας με την ανάληψη της εξουσίας είναι να επιστρέψει η χώρα στην κανονικότητα το συντομότερο δυνατό”.

Παρόντες μεταξύ άλλων στην επίσκεψη του Λαρισαίου πολιτικού στο Βλαχογιάννι, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας και Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Κτηνοτροφικών Συλλόγων Θεσσαλίας κ. Γιάννης Γκουρομπίνος, ο Πρόεδρος της Τοπικής Οράνωσης της ΝΔ  Ελασσόνας κ. Δημήτρης Δριστέλλας, το μέλος κ. Ανδρέας Παπακυπριανός και η Πρόεδρος Τριτέκνων Επαρχίας Ελασσόνας κ. Μαρία Νατσιούλα.

ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗ ΒΑΜΒΑΚΟΥ ΦΑΡΣΑΛΩΝ
ΚΕΛΛΑΣ:ΟΙ ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΜΑΣ, ΘΕΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ ΑΞΙΩΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ
 «Ζούμε σε μία εποχή όπου η κυρίαρχη παγκοσμιοποίηση σε συνάρτηση με την παρατεταμένη κρίση που αγγίζει ακόμη και αξίες, απειλούν διαρκώς την εθνική μας ταυτότητα.
Αντίδοτο σ’ αυτές τις σύγχρονες παθογένειες αποτελεί η στροφή στην παράδοση και τον πολιτισμό μας».

Τα παραπάνω επεσήμανε ο αν. Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας κ. Χρήστος Κέλλας, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τον Άγιο Φανούριο στη Βαμβακού, από τον δραστήριο τοπικό Σύλλογο Γυναικών.

Ο Λαρισαίος βουλευτής παρέστη στον εσπερινό στον Άγιο Φανούριο και αργότερα στις εκδηλώσεις της 4ης Γιορτής του Αγίου Φανουρίου που διοργάνωσαν οι γυναίκες της κοινότητας, αποδίδοντάς τους τα εύσημα για ένα “από τα πιο σημαντικά δρώμενα της περιοχής”, όπως είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Κέλλας συνεχάρη την πρόεδρο κ. Μαίρη Φλώρου και τα μέλη του Συλλόγου Γυναικών Βαμβακούς για τον ζήλο και το μεράκι που επιδεικνύουν, συμπληρώνοντας πως «είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικό το γεγονός πως μέσα στην κρίση ανθίζει, μέσα από δράσεις και πρωτοβουλίες, μια προσπάθεια  διατήρησης της παράδοσης, των εθίμων και των αξιών, που τελικά προσδιορίζει την ταυτότητα και τον πολιτισμό μας.

Αυτά εξάλλου είναι που συνδέουν το παρελθόν με το παρόν και χτίζουν το μέλλον στη βάση μίας υγιούς κοινωνίας.

Ο ελληνισμός μεγαλούργησε και προπαντός επιβίωσε σε δύσκολες συνθήκες, στηριζόμενος πάνω στην ανεκτίμητης αξίας παρακαταθήκη τον προγόνων μας.

Αυτή λοιπόν την παρακαταθήκη οφείλουμε να τη διαφυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού», κατέληξε ο Λαρισαίος πολιτικός.


Σελίδα 1 από 48

Παρακαλώ σημειώστε ότι αυτή η διαδικτυακή τοποθεσία απαιτεί cookies για να λειτουργήσει σωστά.
Δεν αποθηκεύονται πληροφορίες σχετικά με εσάς προσωπικά.