Νέα

ΜΕ ΤΗ ΝΕΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΔΚΜ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΚΕΛΛΑΣ:ΘΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΤΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΤΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝΕπίσκεψη στην νέα διοίκηση της Δημοκρατικής Κίνησης Μηχανικών – Κεντρικής Και Δυτικής Θεσσαλίας, πραγματοποίησε ο αν. Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας κ. Χρήστος Κέλλας.
Ο Λαρισαίος πολιτικός συνεχάρη το νέο προεδρείο για την εκλογή του, άκουσε με προσοχή τις παρατηρήσεις των μηχανικών και αντάλλαξε μαζί τους απόψεις για όλα τα θέματα που τους απασχολούν και τέθηκαν στη συζήτηση.
Εκτενής αναφορά έγινε στο πρόγραμμα  “Εξοικονομώ κατ’οίκον ΙΙ” και “την προχειρότητα με την οποία αντιμετωπίζει η Κυβέρνηση την ενεργειακή θωράκιση των κτιρίων”, το ασφαλιστικό και το φορολογικό των Μηχανικών, το σύστημα παραγωγής Δημοσίων Έργων και το πρόβλημα των μεγάλων εκπτώσεων σε αυτά, καθώς και την μειωμένη οικοδομική δραστηριότητα, που πλήττει ιδιαίτερα τους νέους μηχανικούς.
Τις δυο πλευρές απασχόλησε ακόμη και το ζήτημα των αναγκαίων παρεμβάσεων που πρέπει να πραγματοποιηθούν στη συνοικία του Αγ. Γεωργίου μετά το νέο, τραγικό, θανατηφόρο δυστύχημα που κόστισε τη ζωή σε μια νεαρή συμπολίτισσα.
Αμέσως μετά την συνάντηση ο κ. Κέλλας δήλωσε, “ιδιαίτερα χαρούμενος”, που επισκέφθηκε τη νέα διοίκηση της ΔΚΜ, “ικανοποιημένος για τη λεπτομερή και σφαιρική ενημέρωση” που δέχτηκε, ενώ διαβεβαίωσε τους μηχανικούς πως “θα συνεχίσει να βρίσκεται στο πλευρό τους, παρακολουθώντας στενά τα θέματα που τους αφορούν”, τονίζοντας πως “ανάπτυξη με τέτοιους φόρους και εισφορές και χωρίς σωστές υποδομές, δεν μπορεί να υπάρξει”.
Στην συνάντηση παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος της ΔΚΜ, Χρήστος Παληός, η Α’ Αντιπρόεδρος Παναγιώτα Μπίσκα, ο Γεν. Γραμματέας Αστέριος Νάρης, η Ταμίας Ευταξία Γκερλιώτου, καθώς και ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Κεντρικής και Δυτικής Θεσσαλίας, Νικόλαος Παπαγεωργίου και ο Γραμματέας Βασίλειος Γερογιάννης.

ΚΕΛΛΑΣ ΓΙΑ ΔΩΡΕΑ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΩΝ ΣΤΟ ΕΚΑΒ ΛΑΡΙΣΑΣ
Η ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ «ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ» ΝΑ ΒΡΕΙ ΜΙΜΗΤΕΣ«Ενέργειες σαν τη σημερινή, συμβάλλουν στη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών, σε μια περίοδο που ιδιαίτερα ο χώρος της Υγείας δεινοπαθεί εξαιτίας της μείωσης των απαιτούμενων πόρων και της ελλιπέστατης κρατικής χρηματοδότησης».
Αυτά δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο Αν. τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας, κ. Χρήστος Κέλλας, μετά την τελετή παράδοσης των καινούργιων ασθενοφόρων στο ΕΚΑΒ Λάρισας, δωρεά του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος».
Ο Λαρισαίος πολιτικός, ο οποίος συνεχάρη το Ίδρυμα για τη δωρεά του, που είναι μάλιστα συνέχεια της προηγούμενης, του γραμμικού επιταχυντή προς το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, σημείωσε ακόμη:
«Το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» αποδεικνύει, έμπρακτα, για μια ακόμη φορά, την τεράστια συμβολή του στον εκσυγχρονισμό του χώρου της Υγείας, με την υλοποίηση της απόφασής του να προχωρήσει στη δωρεά νέων ασθενοφόρων στο ΕΚΑΒ, το οποίο αντιμετωπίζει μεγάλα προβλήματα όσον αφορά τον εξοπλισμό του.
Ελπίζω η ενέργεια αυτή να αποτελέσει παράδειγμα μίμησης για όλους όσους έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν στον χώρο της Υγείας.
Θα ήθελα, επίσης, με την ευκαιρία, να συγχαρώ, για μια ακόμη φορά, τους εργαζομένους του ΕΚΑΒ για τις φιλότιμες προσπάθειες που καταβάλλουν καθημερινά, ώστε να ανταποκριθούν στα καθήκοντά τους. Η πολιτεία οφείλει να σταθεί δίπλα τους».

ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ FOOD EXPO
ΚΕΛΛΑΣ:ΠΡΟΤΥΠΑ ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑΣ ΛΑΡΙΣΑΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ«Είναι αποδεδειγμένο πως ο νομός μας διαθέτει πολλές επιχειρήσεις που πρωταγωνιστούν, όχι μόνο στην χώρα, μα και εκτός των ελληνικών συνόρων.
Επιχειρηματίες με γνώση, εναρμονισμένοι με τις σύγχρονες πρακτικές, έτοιμοι να αναλάβουν τις πρωτοβουλίες που χρειάζονται, έχουν κατορθώσει να οδηγήσουν τις επιχειρήσεις τους σε υψηλά επίπεδα παραγωγής, δημιουργώντας με τον τρόπο αυτό συγκριτικά πλεονεκτήματα για όλη την περιοχή».
Τα παραπάνω δήλωσε ο αν. Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας κ. Χρήστος Κέλλας, επισκεπτόμενος την διεθνή έκθεση τροφίμων στην Αθήνα, εκεί όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους περισσότερους Λαρισαίους επιχειρηματίες που συμμετείχαν σε αυτήν.
«Αυτό που χρειάζεται πλέον άμεσα η ελληνική επιχειρηματικότητα και η ελληνική οικονομία γενικότερα, είναι η μείωση της αβάσταχτης φορολογίας και των ασφαλιστικών εισφορών.
Εκατοντάδες ελληνικές επιχειρήσεις “ματώνουν» καθημερινά στον αγώνα τους να να σταθούν όρθιες, σε ένα οικονομικό περιβάλλον απολύτως εχθρικό, με την γραφειοκρατία και την υπέρμετρη φορολογία να δημιουργούν απροσπέλαστα εμπόδια», δήλωσε ο Λαρισαίος πολιτικός χαρακτηριστικά, ο οποίος κατέληξε λέγοντας:
«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δεσμευτεί για την σταδιακή μείωση των φορολογικών συντελεστών και των ασφαλιστικών εισφορών, ως πρώτα βήματα που θα τονώσουν την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας και θα δώσουν τις απαραίτητες ανάσες στις επιχειρήσεις που δεν εγκατέλειψαν τη χώρα στην περίοδο της κρίσης, αλλά, αντιθέτως, έμειναν όρθιες, στηρίζοντας την αναπτυξιακή της προοπτική.
Χαίρομαι ιδιαίτερα γιατί μέσα σε αυτές υπάρχουν πολλοί και ικανοί Λαρισαίοι που οδηγούν τις επιχειρήσεις τους στην κορυφή».

ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΩΝ ΤΟΜΕΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑΣ ΤΗΣ ΝΔ
ΚΕΛΛΑΣ:ΣΤΟΧΟΣ Η ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ


 
«Η Παιδεία και η Υγεία αποτελούν δύο από τους πιο κρίσιμους άξονες της δημόσιας πολιτικής και τη μεγαλύτερη επένδυση για το μέλλον της χώρας μας και τη νέα γενιά.
Αυτό καλούμαστε να διασφαλίσουμε μέσα από ένα μεταρρυθμιστικό σχέδιο, που θα συνδυάζει αδιάρρηκτα το ΟΡΑΜΑ, το ΈΡΓΟ, τη ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ και την ΑΛΛΗΛΕΠΙΔΡΑΣΗ».
Τα ανωτέρω επεσήμανε, μεταξύ άλλων, ο αν. Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της ΝΔ, Βουλευτής Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, σε δήλωσή του στο πλαίσιο της κοινής συνεδρίασης των Τομέων Παιδείας και Υγείας του κόμματος της Αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Θέματα που συζητήθηκαν, η εισαγωγή Αγωγής Υγείας και Πρόληψης σε όλες τις βαθμίδες Εκπαίδευσης, ο επαγγελματικός αναπροσανατολισμός στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση προς νέα υγειονομικά επαγγέλματα, η ενδυνάμωση της Πανεπιστημιακής Έρευνας και της Τεχνολογίας στο χώρο της Υγείας και η σύνδεση της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης Επιστημών Υγείας με την αγορά εργασίας.
Ο κ. Κέλλας, αναφέρθηκε στο πρόγραμμα της ΝΔ για την Παιδεία και την Υγεία, τονίζοντας:
«Η ενίσχυση της πανεπιστημιακής τεχνολογικής εκπαίδευσης και η στήριξη της Έρευνας και της Τεχνολογίας στον τομέα της υγείας καθώς και η αλληλεπίδραση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και ειδικότερα των πτυχιούχων επαγγελματιών υγείας με την αγορά εργασίας αποτελούν βασικούς άξονες του προγράμματός μας».
Παράλληλα, δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στα επαγγελματικά δικαιώματα των ήδη πτυχιούχων των ΤΕΙ, υπογραμμίζοντας, χαρακτηριστικά:
 «Η ΝΔ δεν θα επιτρέψει, επί των ημερών της, ούτε η ποιότητα της εκπαίδευσης των Πανεπιστημιακών Τεχνολογικών Ιδρυμάτων να υποβαθμισθεί, ούτε να υπάρχουν πτυχιούχοι και επαγγελματίες δύο ταχυτήτων.
Σε διεθνές και ευρωπαϊκό επίπεδο η τεχνολογική εκπαίδευση δυναμώνει  διαρκώς, γι’ αυτό ως χώρα θα πρέπει να συνδεθούμε με το διεθνές ακαδημαϊκό περιβάλλον».
«Η διασύνδεση της τριτοβάθμιας και μεταλυκειακής εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας, είναι βασικός πυλώνας για την ανάπτυξη της χώρας», τόνισε στο τέλος της δήλωσής του ο Λαρισαίος πολιτικός.

Σελίδα 1 από 59

Παρακαλώ σημειώστε ότι αυτή η διαδικτυακή τοποθεσία απαιτεί cookies για να λειτουργήσει σωστά.
Δεν αποθηκεύονται πληροφορίες σχετικά με εσάς προσωπικά.