Νέα

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΜΠΑΞΕΒΑΝΑΚΗ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΑΛ
ΚΕΛΛΑΣ:ΠΛΗΓΜΑ ΣΤΗΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΜΗΜΑΤΩΝΜε τον Υφυπουργό Παιδείας κ. Δημήτρη Μπαξεβανάκη, συναντήθηκε ο αν. Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας κ. Χρήστος Κέλλας, με κύριο θέμα συζήτησης την κατάσταση που επικρατεί στην Επαγγελματική Εκπαίδευση, μετά και τις αποφάσεις του Υπουργείου για κατάργηση ολιγομελών τμημάτων στα Επαγγελματικά Λύκεια.
 Ο Λαρισαίος πολιτικός, είχε αναδείξει μέσα από τον κοινοβουλευτικό έλεγχο την απορρύθμιση και υποβάθμιση της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, χαρακτηρίζοντας μάλιστα ως “μαζική αποβολή” σε μαθητές των ΕΠΑΛ, που οδηγεί στην οριστική διακοπή των σπουδών τους, τις πρόσφατες ανακοινώσεις του Υπουργείου για κατάργηση Τομέων και Ειδικοτήτων και “κλείσιμο” τμημάτων που δεν συμπληρώνουν τον απαιτούμενο ελάχιστο αριθμό μαθητών.
Στο Ν. Λάρισας, μάλιστα, σύμφωνα και με την απόφαση του Υπ. Παιδείας,  τρία ολιγομελή τμήματα δεν θα λειτουργήσουν στο 1ο και 2ο ΕΠΑΛ Λάρισας και στο ΕΠΑΛ Φαρσάλων, με τον αν. Τομεάρχη Παιδείας του κόμματος της Αξιωματικής αντιπολίτευσης να τονίζει στον Υφυπουργό Παιδείας το μείζον πρόβλημα που δημιουργείται με τη μετακίνηση των μαθητών από το ΕΠΑΛ Φαρσάλων στη Λάρισα, για να συνεχίσουν τις σπουδές τους.
Η λύση που προκρίνεται για φέτος, μετά την συζήτηση των δύο ανδρών, είναι η μεταφορά των μαθητών με ταξί, από το ΕΠΑΛ Φαρσάλων στο 2ο ΕΠΑΛ Λάρισας, στο οποίο λειτουργεί τμήμα με την ειδικότητα Τεχνικού Οχημάτων, κατόπιν συνεννοήσεως της Διεύθυνσης του Σχολείου με τη Διεύθυνση Β’θμιας Εκπαίδευσης και την Περιφέρεια.
Επιπρόσθετα, το κυβερνητικό στέλεχος δεσμεύτηκε στον Λαρισαίο πολιτικό πως το ολιγομελές τμήμα της Ειδικότητας Τεχνικού Οχημάτων του ΕΠΑΛ Φαρσάλων θα λειτουργήσει κανονικά για την Γ’ τάξη, την ερχόμενη σχολική χρονιά.
Μετά το τέλος της συνάντησης ο κ. Κέλλας έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Ζήτησα από τον Υφυπουργό κατά τη συνάντηση που είχαμε, να επαναλειτουργήσουν όλα τα Τμήματα των Επαγγελματικών Λυκείων του Νομού Λάρισας, καθώς θεωρώ άκαιρη την απόφαση του Υπουργείου για κατάργησή τους, μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς και μάλιστα για μαθητές της Γ’ τάξης, που έχουν επιλέξει την ειδικότητα που θέλουν να ακολουθήσουν.
Στόχος του Υπουργείου πρέπει να είναι η στήριξη και αναβάθμιση της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και ως εκ τούτου μόνο ικανοποιημένοι δεν είμαστε από την απόφαση για εξαίρεση από την κατάργηση των 8 από τα 11 ολιγομελή τμήματα των ΕΠΑΛ του Ν. Λάρισας.
Η διαβεβαίωση για προσωρινή λύση του προβλήματος της μετακίνησης των μαθητών από το ΕΠΑΛ Φαρσάλων,  μας ικανοποιεί εν μέρει.
Η πλήρης αποκατάσταση της αδικίας θα επέλθει με την επαναλειτουργία του τμήματος τη νέα χρονιά, όπως δεσμεύτηκε ο Υπουργός.
Το κλείσιμο τμημάτων στα Επαγγελματικά Λύκεια της χώρας, συνιστά καίριο πλήγμα στην Επαγγελματική Εκπαίδευση, που οδηγεί σε σχολική διαρροή και τελικά στην απορρύθμιση και υποβάθμισή της.
Ευελπιστώ ότι το Υπουργείο Παιδείας, σε μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο για τη χώρα, θα αμβλύνει τα προβλήματα, που το ίδιο με τις αποφάσεις του, δημιούργησε».

ΚΕΛΛΑΣ:Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΒΛΑΠΤΕΙ ΣΟΒΑΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΟΓΛΩΣΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΟ αναπληρωτής Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λάρισας, κ. Χρήστος Κέλλας, με αφορμή την συμπληρωματική εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας «για παράταση των αποσπάσεων εκπαιδευτικών στο εξωτερικό», έκανε     την ακόλουθη     δήλωση:

«Οι αποτυχημένοι χειρισμοί της Κυβέρνησης προκαλούν μεγάλη αναστάτωση τόσο στους Έλληνες της διασποράς όσο και στους εκπαιδευτικούς οι οποίοι βρίσκονται μετέωροι να περιμένουν     τις αποφάσεις     του     Υπουργείου      Παιδείας».
 
Πλήρης     Δήλωση:
 
«Οι πειραματισμοί του Υπουργείου Παιδείας στην ελληνόγλωσση εκπαίδευση, απέτυχαν     παταγωδώς!

Ύστερα από  τέσσερις  μήνες,  ο αξιολογικός πίνακας εξαντλήθηκε, τα κενά δεν καλύφθηκαν και τα σχολεία της ομογένειας παρουσιάζουν εικόνα     διάλυσης.

Ομολογία της αποτυχίας αποτελεί η συμπληρωματική εγκύκλιος για παράταση των αποσπάσεων εκπαιδευτικών στο εξωτερικό, πλέον της πενταετίας χωρίς επιμίσθιο και ενώ οι περισσότεροι εκπαιδευτικοί έχουν επιστρέψει     στην     Ελλάδα!

Οι αποτυχημένοι χειρισμοί της Κυβέρνησης προκαλούν μεγάλη αναστάτωση τόσο στους Έλληνες της διασποράς όσο και στους εκπαιδευτικούς οι οποίοι βρίσκονται μετέωροι να περιμένουν τις αποφάσεις του Υπουργείου Παιδείας».

ΜΕ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ 11ΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
ΚΕΛΛΑΣ: ΟΡΙΣΤΕ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΣΑΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΑΣ ΣΤΑ ΚΟΙΝΑΜαθητές της Α’ και Β’ τάξης του 11ου Λυκείου Λάρισας  υποδέχθηκε και ξενάγησε στους χώρους του Κοινοβουλίου, ο αν.  Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας κ. Χρήστος Κέλλας.

Ο κ. Κέλλας ενημέρωσε τους μαθητές για την λειτουργία της Βουλής, και τους εξήγησε την κοινοβουλευτική διαδικασία, απαντώντας στις απορίες τους.

Ο ίδιος τόνισε ενδεικτικά πως, «το Κοινοβούλιο είναι η βάση της Δημοκρατίας και πως ο κάθε βουλευτής βρίσκεται εκεί, ως αποτέλεσμα της     λαϊκής     ετυμηγορίας».

«Η δημοκρατία δίνει το δικαίωμα της εκλογής αλλά και της απόρριψης δια της ψήφου.

Όσοι απαξιώνουν τον ρόλο του Κοινοβουλίου ουσιαστικά απαξιώνουν τη λαϊκή ψήφο δηλαδή την ίδια τη δημοκρατία, ανοίγοντας έτσι τον δρόμο προς τον ολοκληρωτισμό», τόνισε χαρακτηριστικά ο Λαρισαίος πολιτικός, αναφερόμενος σε ιστορικά παραδείγματα εκτροπής, “σε μια χώρα”, όπως τόνισε ο ίδιος, “που έχει πληρώσει με αίμα τέτοιου είδους εκτροπές”.

«Είναι οι ίδιοι που σας θέλουν “εν υπνώσει” ώστε να έχουν πεδίο ελεύθερο, για να ορίζουν τις τύχες σας.

Μην τους κάνετε τη χάρη.

Το μέλλον είναι δικό σας και ορίστε το εσείς», κατέληξε ο Λαρισαίος βουλευτής, ζητώντας από τους μαθητές να μην σταματήσουν ποτέ, την προσπάθεια, τα όνειρα, αλλά και την κριτική, απέναντι σε καθετί δεδομένο και σταθερό.

Τους μαθητές του 11ου Λυκείου Λάρισας, συνόδευαν οι καθηγητές κκ. Κων/νος Ευαγγέλου, Βικτώρια Δημητρίου και Φραγκίτσα Ζιάμα.ΣΕ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΕΚΠΟΜΠΗ
ΚΕΛΛΑΣ: Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΑΠΟΛΟΓΗΘΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΑΝΟΜΙΑΣΕπίθεση στην κυβέρνηση για τα αλλεπάλληλα κρούσματα παραβατικότητας που επιβεβαιώνουν την παγίωση ενός καθεστώτος ανομίας στη χώρα, εξαπέλυσε ο αν. Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας κ. Χρήστος Κέλλας, μιλώντας στην εκπομπή «Κεντρική Ελλάδα Καλησπέρα» της TRT και στο δημοσιογράφο Σωτήρη Πολύζο.
Ο κ. Κέλλας εξήγησε πως:
«Η Νέα Δημοκρατία, έδωσε συγχαρητήρια στην Ελληνική Αστυνομία για τη σύλληψη του 29χρονου.
Τα υπόλοιπα, όμως, που συμβαίνουν και έχουν κλονίσει ισχυρά το αίσθημα ασφάλειας του πολίτη, είναι αποτέλεσμα ανοχής της Κυβέρνησης σε κρούσματα βίας και “παρεμπόδισης” του έργου της Αστυνομίας.
Πώς κρίνετε, για παράδειγμα, τη δήλωση συνδικαλιστικού στελέχους της αστυνομίας ότι “δε μας αφήνουν να κάνουμε τη δουλειά μας;”
Δεν μπορεί κανείς να μην ψέξει την κυβέρνηση για όλα αυτά που συμβαίνουν κάθε βράδυ.
Για την εισβολή με μολότοφ στο αστυνομικό τμήμα της Πεύκης ή για την εισβολή σε νοσοκομείο των “διαφόρων συλλογικοτήτων”.
 Δεν μπορεί να εισέρχονται στην βουλή κουκουλοφόροι, συλλογικότητες, να τους πιάνει η αστυνομία και να δίνει εντολή ο πρόεδρος της Βουλής να αφήνονται ελεύθεροι.  
Κάποιος έχει την ευθύνη, κάποιος πρέπει να απολογηθεί…
Κυριαρχεί παντού καθεστώς ανομίας.
Γιατί αυτά δε συνέβαιναν το ‘13 και το ‘14;
Γιατί η κυβέρνηση κατήργησε την ομάδα ΔΕΛΤΑ;
Γιατί έφερε το νόμο Παρασκευόπουλου, που αποφυλακίζει βαρυποινίτες;
Πάρα πολλοί εξ’ αυτών που σήμερα είναι στο ΣΥΡΙΖΑ ήταν μάρτυρες υπεράσπισης σε δικαστήρια τρομοκρατών.
Όταν κάποιος υπερασπίζεται έναν τρομοκράτη, είναι υπέρ της έννομης τάξης;»
Για το πλεόνασμα που διατείνεται πως έχει η κυβέρνηση και θέλει να μοιράσει σε ευπαθείς ομάδες:
«Πράγματι  υπάρχει απ’ ότι φαίνεται «υπερπλεόνασμα», το οποίο όμως προέρχεται από την υπέρμετρη φορολογία στους Έλληνες, από τις παράλογες ασφαλιστικές εισφορές, από τη μη επιστροφή χρημάτων προς ιδιώτες από το δημόσιο.  
Σας θυμίζω πως ο ΣΥΡΙΖΑ το 2015 παρέλαβε τα ληξιπρόθεσμα στα 2,5 δις ευρώ και σήμερα έχουν υπερβεί τα 6 δις ευρώ.
Όλα αυτά συνθέτουν το «υπερπλεόνασμα».
Τούτο βέβαια δε σημαίνει ότι η κατάσταση είναι καλή οικονομικά, γιατί μόλις προ ημερών η ΕΛΣΤΑΤ ανακοίνωσε ότι για το 2016 είχαμε ύφεση, ότι ακόμη δεν είμαστε εκεί που ήμασταν τον Δεκέμβριο του 2014.
Η Κυβέρνηση καλά θα κάνει να “μοιράσει” το πλεόνασμα, αλλά να το κάνει δίκαια.
Να δώσει ένα ποσοστό και στους μακροχρόνια άνεργους αλλά – για να υπάρχει κοινωνική δικαιοσύνη – και μια έκπτωση σε όλους τους πολίτες που κατέβαλλαν ΕΝΦΙΑ.
Αυτό όμως που πρέπει πάνω απ’ όλα να κάνει αυτή η κυβέρνηση, είναι να μειώσει τη φορολογία και τον ΕΦΚΑ.
Αν δε το κάνει, ούτε κι εγώ ξέρω πόσες επιχειρήσεις θα βάλουν λουκέτο μέσα στο 2018.

Για την προβληματική κατάσταση στην επιχειρηματικότητα:
«Το πρόβλημα των υπέρογκων ασφαλιστικών εισφορών δε λύνεται με το «υπερπλεόνασμα».
Πρέπει να μειωθούν οι άνεργοι και για να γίνει αυτό πρέπει να έρθουν επενδύσεις.
Για να γίνουν όμως επενδύσεις, πρέπει να μειωθεί η φορολογία.
Κανείς επενδυτής δε θα βάλει τα χρήματά του για να τα χάσει με φορολογία 80% μαζί με τις ασφαλιστικές εισφορές, με προκαταβολή 100%, με ΦΠΑ στο 24%.
Με αυτή την κατάσταση δεν υπάρχει περίπτωση να υπάρξει επενδυτής».

Σελίδα 1 από 51

Παρακαλώ σημειώστε ότι αυτή η διαδικτυακή τοποθεσία απαιτεί cookies για να λειτουργήσει σωστά.
Δεν αποθηκεύονται πληροφορίες σχετικά με εσάς προσωπικά.