ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΚΕΛΛΑ ΣΤΟ "ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ" - ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΔΙΑΛΥΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟ “ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ”
ΚΕΛΛΑΣ: ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΔΙΑΛΥΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ…«H κυβέρνηση κάνει ότι είναι δυνατόν για να διαλύσει την ελληνική οικογένεια».
Με την φράση αυτή χαρακτήρισε το νομοσχέδιο, που κατέθεσε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ στη Βουλή για τους θεσμούς της αναδοχής και υιοθεσίας, ο αν. Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας κ. Χρήστος Κέλλας.
Εξηγώντας το σκεπτικό του, ο Λαρισαίος πολιτικός τόνισε, ανάμεσα σε άλλα, μιλώντας στο “Βήμα της Ορθοδοξίας”, πως “στο άρθρο 8 του νομοσχεδίου αναφέρεται μεταξύ των προϋποθέσεων αναδοχής η ύπαρξη συμφώνου συμβίωσης, εντάσσοντας προδήλως στο φάσμα των υποψηφίων αναδόχων τα ομόφυλα ζευγάρια.
Αυτό είναι απαράδεκτο και προκλητικό συγχρόνως για την κοινωνία μας”, ενώ ξεκαθάρισε πως “δεν αποδεχόμαστε τη θέσπιση μιας κοινωνικής κατασκευής, η οποία απορρέει από τις ιδεοληψίες της κυβέρνησης που προσπαθεί να αποδομήσει την ελληνική οικογένεια.
Η οικογένεια είναι ο πρωτογενής θεσμός της κοινωνικοποίησης, από όπου το παιδί αντλεί τις προσλαμβάνουσες που διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο στη διάπλαση της προσωπικότητάς του και στην εξέλιξη του.
Η τεχνητή επιβολή προτύπων μας βρίσκει αντίθετους” .
Αποσαφηνίζοντας τη θέση του κόμματος της Αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο κ. Κέλλας τόνισε πως “η ΝΔ έχει ζητήσει την απόσυρση ή την τροποποίηση της συγκεκριμένης διάταξης”, ενώ ερωτηθείς για το ζήτημα που έχει προκύψει με τη διδασκαλία των θρησκευτικών σημείωσε:
«Η Ελληνική Πολιτεία σέβεται τους πάντες, αλλά δεν δύναται να αυτοπεριορισθεί και να επιτρέψει την παραβίαση των δικαιωμάτων της συντριπτικής πλειοψηφίας του κυρίαρχου λαού.
Η κυβέρνηση παραβιάζει καταφανώς τις αρχές και του ορισμούς του Συντάγματός μας και τις διατάξεις της Ευρωπαϊκής Σύμβασης των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.
Και σε αυτή την περίπτωση, βλέπουμε την προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να προωθήσει τη δική του ατζέντα, τη δική του κοινωνική κατασκευή και την επιβολή τεχνητών προτύπων, που έχουν ως στόχο την αποδόμηση της συνοχής του ελληνικού λαού και, ενδεχομένως, την πολιτισμική αλλοίωσή του.
Το μάθημα των Θρησκευτικών πρέπει να ανταποκρίνεται στη διδασκαλία της Εκκλησίας μας, όπως αναφέρεται ρητώς στο Σύνταγμά μας, και παράλληλα, οι πιστοί άλλων δογμάτων και θρησκειών να διδάσκονται τα δικά τους Θρησκευτικά.
Άλλωστε το μάθημα είναι Θρησκευτικά και όχι Θρησκειολογία, η οποία εμπίπτει στο φάσμα της ακαδημαϊκής διδασκαλίας».
Τέλος, ο κ Κέλλας, αναφέρθηκε και στις σχέσεις ανάμεσα στην Εκκλησία της Ελλάδας και την κυβέρνηση:
«Δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω τι συμβαίνει και σίγουρα προκαλεί ερωτηματικά η διάσταση απόψεων, που κι εσείς επισημαίνετε.
Πιθανόν, όπως και η πλειοψηφία του ελληνικού λαού, η Εκκλησία αντιλαμβάνεται βαθμηδόν πως κανείς δεν μπορεί να εμπιστευτεί τη συγκεκριμένη κυβέρνηση, η οποία έχει τη δική της ατζέντα που είναι η θέσπιση και νομιμοποίηση ιδεοληψιών και στερεοτύπων, που έρχονται σε ευθεία αντιπαράθεση και σύγκρουση με τις αρχές, τις αξίες και την ελληνορθόδοξη ταυτότητα του έθνους», δήλωσε χαρακτηριστικά ο αν. Τομεάρχης Παιδείας της ΝΔ.


Παρακαλώ σημειώστε ότι αυτή η διαδικτυακή τοποθεσία απαιτεί cookies για να λειτουργήσει σωστά.
Δεν αποθηκεύονται πληροφορίες σχετικά με εσάς προσωπικά.