Παρεμβάσεις

ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ ΧΡΗΣΤΟΥ ΚΕΛΛΑ
ΓΙΑΤΙ ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑΟι τελευταίες μέρες ήταν εξαιρετικά κρίσιμες και δραματικές για την Πατρίδα μας, αφού στη Συμφωνία με τα Σκόπια, η κυβέρνηση παρέδωσε όνομα, ταυτότητα και γλώσσα, χωρίς να εξαλειφθεί ο αλυτρωτισμός και χωρίς να ληφθούν εγγυήσεις για την προστασία της εθνικής μας κληρονομιάς και ασφάλειας.
Ο προσδιορισμός “Βόρεια” και η ονομασία “Βόρεια Μακεδονία” αποτελούν φύλλο συκής, που η κυβέρνηση προβάλλει ως κατόρθωμα, χωρίς ντροπή.
Στην πραγματικότητα, τροφοδοτείται ο πυρήνας του αλυτρωτισμού των Σκοπίων.
Καταρχήν, αναγνωρίζεται “μακεδονική ιθαγένεια”, που συνοδεύεται από τον προσδιορισμό «πολίτης της Βόρειας Μακεδονίας».
Πρακτικά, αλλά και με βάση το αγγλικό κείμενο της Συμφωνίας, που αναφέρει τους όρους “Macedonian Nationality/Citizen of North Macedonia”, δημιουργείται “μακεδονικό έθνος”, τμήμα του οποίου είναι πολίτες της “Βόρειας Μακεδονίας”.
Συνεπάγεται, δε, πως το “μακεδονικό έθνος” δεν βρίσκεται αποκλειστικά μέσα στο συγκεκριμένο κράτος, αλλά, ενδεχομένως, και σε άλλες περιοχές, όπως στις “Μακεδονίες του Αιγαίου και του Πιρίν”, κατά τη μυθοπλασία και τον αλυτρωτισμό των γειτόνων μας.
Δεύτερον, αναγνωρίζεται “μακεδονική γλώσσα”, η οποία διευκρινίζεται ότι ανήκει στις “νότιες σλαβικές γλώσσες”.
Γιατί δεν αναγνωρίζεται τότε ως νοτιοσλαβική;
Θα πρέπει, δε, να προστεθεί και η “περίεργη” αναφορά του κ. Τσίπρα, στο διάγγελμά του, του όρου “ελληνομακεδονική γλωσσική κληρονομιά”, που αφήνει περιθώρια διάφορων ερμηνειών στη διεθνή κοινή γνώμη.
Τι εννοούσε ακριβώς;
Οι Μακεδόνες δεν είναι Έλληνες;
Ή μήπως είναι προϊόν επιμειξίας για τον ίδιο και τους ιδεολογικά ταυτιζόμενους μαζί του;  
Τρίτον, η Συμφωνία περιλαμβάνει και άλλες απαράδεκτες διατάξεις, όπως η σύσταση διμερών επιτροπών για την αναθεώρηση σχολικών εγχειριδίων και χαρτών καθώς και η συνεργασία για την απαγόρευση, αντιμετώπιση και αποθάρρυνση ενεργειών που, πιθανόν, υποδαυλίζουν τον σωβινισμό, την εχθρότητα, τον αλυτρωτισμό και τον αναθεωρητισμό.
Πότε η Ελλάδα προκάλεσε τα Σκόπια και εξεδήλωσε αλυτρωτισμό;
Ποτέ!
Απλά, διαφαίνεται ότι οι συγκεκριμένες διατάξεις έχουν στόχο τη σταδιακή εξάλειψη της ιστορίας και της εθνικής μας κληρονομιάς, και μάλιστα με τρόπο πειθαναγκαστικό, προκειμένου να μην διοργανωθούν ξανά εκδηλώσεις υπέρ της Μακεδονίας.
Οι κυβερνώντες  χρησιμοποιούν το επιχείρημα ότι, τα τελευταία 25 χρόνια, τα Σκόπια έχουν αναγνωρισθεί ως “Μακεδονία” από 140 κράτη, μεταξύ των οποίων οι ΗΠΑ, η Ρωσία κλπ.
Γιατί τότε διαπραγματεύονται με την Ελλάδα;
Τα Σκόπια αντιμετωπίζουν τεράστια εσωτερικά προβλήματα συνοχής λόγω της αλβανικής και της μουσουλμανικής μειονότητας καθώς και της οικονομικής τους κατάστασης.
Η ένταξή τους στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ αποτελεί μέσο επιβίωσης.
Η Ελλάδα κατέχει, μέχρι σήμερα, το “κλειδί” που ξεκλειδώνει τις ενταξιακές διαδικασίες, αλλά η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αποφάσισε να το παραδώσει στους γείτονες εις βάρος των εθνικών μας συμφερόντων.
Οι Σκοπιανοί γείτονές μας και ο Τίτο από τον τάφο του θα πρέπει να “τρίβουν τα χέρια τους”, αφού η κυβέρνηση, με την αμέριστη συμπαράσταση των ΑΝΕΛ, όπως αποδείχθηκε, κατά την πρόταση δυσπιστίας που καταθέσαμε στη Βουλή, “έπαιξε το παιχνίδι” τους.
Ένα “παιχνίδι”, που ξεκίνησε με τον μεγαλοϊδεατισμό της κομμουνιστικής Γιουγκοσλαβίας, καθότι νωρίτερα αυτοαποκαλούνταν “Δημοκρατία του Κρούσεβο”, σύμφωνα με το προοίμιο του Συντάγματός τους.
Όλα τα υπόλοιπα, που παπαγαλίζουν στελέχη της κυβέρνησης, περί δεσμεύσεων πρώην Πρωθυπουργών στο θέμα των Σκοπίων είναι κενά περιεχομένου.
Ποτέ, κανένας Έλληνας Πρωθυπουργός δεν δέσμευσε με την υπογραφή του την Ελλάδα στο θέμα αυτό.
Ποτέ, Έλληνας Πρωθυπουργός δεν παρέδωσε «μακεδονικό έθνος» και «μακεδονική γλώσσα».
Ακόμη αντηχούν στα αυτιά μας:
“Η Μακεδονία μας είναι μία και είναι ελληνική” του εθνάρχη Κ. Καραμανλή!   
“Η Μακεδονία θα σώσει την Ελλάδα” του Μακαριστού Χριστόδουλου!
Το “ΌΧΙ” του Κ. Καραμανλή στο Βουκουρέστι, το 2008!
ΌΧΙ στη Συμφωνία, λέμε και εμείς σήμερα, για να προστατέψουμε τη Μακεδονία μας!
Γιατί αυτό επιτάσσουν η εθνική μας συνείδηση και η ιστορική ευθύνη απέναντι στην Πατρίδα!

ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
ΚΕΛΛΑΣ: ΝΑ ΑΚΟΥΣΟΥΝ ΤΗ ΒΡΟΝΤΕΡΗ ΦΩΝΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥΟ αν. Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας, κ. Χρήστος Κέλλας, με αφορμή το σημερινό συλλαλητήριο στη Λάρισα για την ονομασία των Σκοπίων, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Στέκομαι δίπλα και χαιρετίζω τις πρωτοβουλίες των συμπολιτών μου, καθώς και όλων των Ελλήνων, που σήμερα διατρανώνουν την αντίθεσή τους στις κυβερνητικές μεθοδεύσεις και στο ξεπούλημα της Μακεδονίας.

Χαιρετίζω τα ελεύθερα, ειρηνικά, και δημοκρατικά συλλαλητήρια, με τα οποία ο Ελληνικός λαός ορθώνει το ανάστημά του σε κάθε απόπειρα παραχάραξης της     ελληνικής     ιστορίας.

Η κυβέρνηση καλά θα κάνει, επιτέλους, να ακούσει τη βροντερή φωνή του».

ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΘΑ ΓΙΝΕΙ – ΚΑΙ ΑΥΤΟ – «ΠΡΑΞΗ»; ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ Η ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Τις τελευταίες μέρες, το Μέγαρο Μαξίμου επιδίδεται σε μία ακόμη διαφημιστική εκστρατεία υπό το σύνθημα: «ήταν δίκαιο και έγινε πράξη».
Αυτό βέβαια ισχύει μόνο για το εναπομείναν κομματικό ακροατήριο του ΣΥΡΙΖΑ και όχι για την πλειοψηφία των πολιτών, που έρχεται αντιμέτωπη, καθημερινά, με πολλαπλά προβλήματα, βιώνοντας τις συνέπειες ιδεοληπτικών και μονολιθικών επιλογών της κυβέρνησης σχεδόν σε κάθε δημόσια πολιτική.
Το τελευταίο διάστημα έχει τεθεί στο στόχαστρο η Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση.
Με αφορμή την πρόσκληση και συμμετοχή μου, ως εκπροσώπου της ΝΔ, στη δημοσιοποίηση της ετήσιας έρευνας (2017-2018), που διεξήχθη από το Κέντρο Ανάπτυξης Εκπαιδευτικής Πολιτικής της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδας σε συνεργασία με την Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία, με θέμα «Διακρίσεις και Ανισότητες στην Εκπαίδευση και στην Εργασία», σε εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο της Ακρόπολης, κλήθηκα να αναδείξω τα εξής:
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, διαπιστώθηκε πως τα Άτομα με Αναπηρία (ΑμεΑ) έχουν σημαντικές ικανότητες, οι οποίες μένουν αναξιοποίητες.
Ωστόσο, η περιορισμένη πρόσβαση στη δευτεροβάθμια, τριτοβάθμια και επαγγελματική εκπαίδευση είναι ανάλογη της πρόσβασης στην εργασία και ειδικότερα στον δευτερογενή και τριτογενή τομέα.
Το φαινόμενο παρατηρείται εντονότερα σε νοικοκυριά χαμηλής έντασης εργασίας και υλικής αποστέρησης, οδηγώντας τα ΑμεΑ στη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό.
Η χώρα μας κατατάσσεται στις χώρες με τον υψηλότερο δείκτη κινδύνου, ο οποίος περιορίζεται μέσα από τις κοινωνικές μεταβιβάσεις (ΕΚΑΣ, κοινωνικά επιδόματα κ.α.).
Ουσιαστικά, έχουμε ένα φαύλο κύκλο, ο οποίος χρειάζεται την κρατική παρέμβαση, προκειμένου να αντιστραφεί, αρχής γενομένης από την εκπαίδευση.   
Τα προβλήματα, που αντιμετωπίζουμε, εντοπίζονται στη λειτουργία περιορισμένου αριθμού ειδικών Λυκείων και στην απουσία Σχολών Επαγγελματικής Κατάρτισης ειδικής αγωγής για τους μαθητές των Εργαστηρίων Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης.
Επί της κυβέρνησής μας, συστήθηκαν δύο πιλοτικά ΙΕΚ και προετοιμάστηκε η λειτουργία των ΣΕΚ, η οποία «πάγωσε» με την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.
Επίσης, υφίστανται σημαντικά κενά στο ειδικό εκπαιδευτικό προσωπικό, τα οποία καλύπτονται με προσλήψεις αναπληρωτών μέσω ΕΣΠΑ, αντί διορισμών με διαγωνισμό του ΑΣΕΠ.
Επιπλέον, με την αλλαγή του νόμου, το υπουργείο Παιδείας κατέταξε σε επικουρικό πίνακα όσους εκπαιδευτικούς ΑΜΕΑ έχουν πτυχίο, που σημαίνει ότι δεν θα μπορέσουν να προσληφθούν ποτέ.
Κοντολογίς, χρειάζεται η λειτουργική ενίσχυση των υπαρχουσών δομών, μέσω της ανάπτυξης των υποδομών τους και της υποστήριξής τους από προσωπικό.  
Τουναντίον, η κυβέρνηση όχι μόνο δεν στηρίζει τις υπάρχουσες υποδομές, αλλά τις διαλύει, κατά την προσφιλή πρακτική της, φέροντας ένα νομοσχέδιο που δεν εξυπηρετεί κανέναν, παρά μόνο το κομματικό κοινό του ΣΥΡΙΖΑ.
Το επόμενο διάστημα θα συζητηθεί στη Βουλή το Σ/Ν «Αναδιοργάνωση των δομών υποστήριξης της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και άλλες διατάξεις».
Εντούτοις, δεν πρόκειται για αναδιοργάνωση, αλλά για μία γενική αποσάρθρωση.
Συγκεκριμένα, συστήνονται σε περιφερειακό επίπεδο τα Περιφερειακά Κέντρα Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού, στα οποία ενσωματώνονται τα τμήματα επιστημονικής καθοδήγησης και οι Σχολικοί Σύμβουλοι, ενώ σε επίπεδο Διεύθυνσης Εκπαίδευσης συστήνονται τα Κέντρα Εκπαιδευτικής και Συμβουλευτικής Υποστήριξης, στα οποία θα ενσωματωθούν: Τα Κέντρα Διαφοροδιάγνωσης, Διάγνωσης και Υποστήριξης Ειδικών Εκπαιδευτικών Αναγκών, τα Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, τα Κέντρα Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού και οι Συμβουλευτικοί Σταθμοί Νέων.
Ως εκ τούτου, έχουμε τη δημιουργία μιας συγκεντρωτικής, υδροκέφαλης, δυσλειτουργικής και απρόσωπης υπερδομής, απομακρυσμένης από τις σχολικές μονάδες, που παραπέμπει σε αναχρονιστικά συγκεντρωτικά οργανωτικά μοντέλα της δεκαετίας του ’80.
Περαιτέρω, θα πρέπει να υπογραμμιστεί πως η κατάργηση του θεσμού των Σχολικών Συμβούλων μαρτυρά εκδικητικότητα και αναξιοκρατία.
Συνεπάγεται, δε, την απώλεια του τελευταίου και μοναδικού υποστηρικτικού θεσμού σε επίπεδο σχολικής μονάδας, που διαχειρίζεται σχολικές κρίσεις, παρέχοντας, έμπρακτα, συμβουλευτικές υπηρεσίες σε μαθητές γονείς και εκπαιδευτικούς και υποκαθιστώντας την έλλειψη κοινωνικού κράτους με την οργάνωση ψυχοπαιδαγωγικών και μαθησιακών προγραμμάτων παρέμβασης σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς και γονείς στη σχολική τάξη.
Συμπερασματικά, προκύπτει ότι θα αντιμετωπίσουμε, προσεχώς, μία ακόμη ατυχή ίσως και προμελετημένη έμπνευση της κυβέρνησης, η οποία «θα γίνει πράξη», επισύροντας πολλαπλές επιπτώσεις στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση, αλλά και στη Γενική Εκπαίδευση στο σύνολό της.
Δυστυχώς, κάθε μέρα που περνά η ατζέντα του ΣΥΡΙΖΑ καταδεικνύει πως δεν υπάρχει καμία ευαισθησία και κανένας προοδευτισμός για τα πραγματικά προβλήματα και τις ελλείψεις στις δημόσιες πολιτικές, αλλά, αντιθέτως, εντείνεται η τάση για την ολική αποδόμηση του κράτους, με μόνο στόχο την εξυπηρέτηση του κομματικού του κοινού.
Ευτυχώς, οι μέρες τους μετρούν πλέον αντίστροφα.

ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΕΣΩΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΙΣΧΥΡΟΙ ΔΕΣΜΟΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΜΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑΜε αφορμή τις εσωκομματικές εκλογές, για την ανάδειξη νέων οργάνων στην παράταξη της ΝΔ, ο αν. Τομέαρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας κ. Χρήστος Κέλλας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Σήμερα είναι μια ιστορική μέρα για την παράταξη της Νέας Δημοκρατίας.

Σήμερα επιβεβαιώνονται οι ισχυροί δεσμοί της μεγάλης, λαϊκής, φιλελεύθερης παράταξης με την κοινωνία.
Το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας αποτελεί πλέον, πρότυπο πανευρωπαϊκά, ένα σύγχρονο κόμμα μελών, τα οποία εκλέγουν τα όργανά τους απευθείας, αποδεικνύοντας πως η εσωκομματική μας δημοκρατία λειτουργεί ως εχέγγυο για το μέλλον,  όπως ακριβώς συνέβη και με την εκλογή του Προέδρου μας Κυριάκου Μητσοτάκη.
Πάνω από 155.000 μέλη αποτελούν την ισχυρότερη απόδειξη για την τεράστια επιτυχία του ριζοσπαστικού αυτού εγχειρήματος.
Στο νομό της Λάρισας πάνω από 6.000 μέλη, διαψεύδοντας τις Κασσάνδρες που έκαναν λόγο για "εκλογές- φιάσκο", προσέρχονται σήμερα στις κάλπες, για να εκλέξουν τα νέα μας όργανα, αυτά που θα οδηγήσουν την παράταξή μας στη νίκη, και τη χώρα στην μεγάλη πολιτική αλλαγή.
Εύχομαι και ελπίζω η σημερινή μέρα-σταθμός για την παράταξή μας, να είναι, πραγματικά, η αρχή μιας μεγάλης πορείας, ταυτόσημης με την αναγέννηση της χώρας».

Σελίδα 1 από 22

Παρακαλώ σημειώστε ότι αυτή η διαδικτυακή τοποθεσία απαιτεί cookies για να λειτουργήσει σωστά.
Δεν αποθηκεύονται πληροφορίες σχετικά με εσάς προσωπικά.