ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ ΧΡΗΣΤΟΥ ΚΕΛΛΑ - ΟΥΤΕ ΛΟΓΟΣ,ΟΥΤΕ ΦΙΛΟΤΙΜΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ
ΟΥΤΕ ΛΟΓΟΣ, ΟΥΤΕ ΦΙΛΟΤΙΜΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣΣυν τω χρόνω, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αποδεικνύει περίτρανα ότι ασκεί πολιτική «παλαιάς κοπής», υιοθετώντας τακτικές «Μαυρογιαλούρου» στον δρόμο προς τις κάλπες.
Ο κ. Τσίπρας παρουσίασε στη ΔΕΘ ένα ασυνάρτητο και ακοστολόγητο σύνολο μη υλοποιήσιμων μέτρων, επιλέγοντας να θέσει εκτός σχεδιασμού τα καυτά ζητήματα, με τα οποία είναι αντιμέτωπη και η Παιδεία, εκτοξεύοντας, μάλιστα, μόνο το «πυροτέχνημα» των προσλήψεων.
Έταξε «4500 άμεσες προσλήψεις εκπαιδευτικών και εξειδικευμένου προσωπικού για την ενίσχυση της Ειδικής Αγωγής στα δημόσια σχολεία».
“Ξέχασε”, όμως, να αναφέρει πως οι προσλήψεις τη φετινή χρονιά υπολείπονται των περσινών, καθώς τα κενά ειδικά στην Παράλληλη Στήριξη είναι πολλά,  παρά τον “βομβαρδισμό” της εκπαιδευτικής κοινότητας και της κοινής γνώμης περί του αντιθέτου.
Μάλιστα, η κάλυψη των αναγκών σε εκπαιδευτικό προσωπικό σε πολλές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, δεν φτάνει ούτε το 40%, με αποτέλεσμα γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικοί να βρίσκονται σε απόγνωση, αφού η υποστήριξη των μαθητών με αυτισμό, ΔΕΠΥ, προβλήματα όρασης και ακοής, και άλλες σύνθετες γνωστικές και ψυχοσυναισθηματικές δυσκολίες βρίσκεται κυριολεκτικά στον αέρα.
Περαιτέρω, η κυβέρνηση δεν έλαβε ουδεμία μέριμνα για την επαγγελματική κατάρτιση των μαθητών της Ειδικής Αγωγής.
Είναι σοβαρή αδυναμία για τη σύγχρονη Ελλάδα και το κοινωνικό κράτος δικαίου, τα παιδιά αυτά να εγκλωβίζονται στα ΕΕΕΕΚ, δίχως να έχουν τη δυνατότητα συνέχισης της εκπαίδευσής τους. Πρέπει να επανενεργοποιηθούν τα ΣΕΚ και να επεκταθούν τα ειδικά επαγγελματικά ΙΕΚ, που είχαν προετοιμαστεί και, αντιστοίχως, δημιουργηθεί επί ημερών μας, ώστε οι μαθητές να βρίσκουν διέξοδο.
Ακόμη, ο κ. Τσίπρας δεν είπε τίποτα για το «μπάχαλο», που έχει προκαλέσει ο νόμος για τις Δομές Εκπαίδευσης. Καθημερινά, γίνονται καταγγελίες για παράτυπες διαδικασίες στα Συμβούλια Επιλογής Στελεχών Εκπαίδευσης και την κατ’ εξακολούθηση «συμπτωματική» ανάδειξη «ημετέρων».
Ούτε, βέβαια, ενδιαφέρθηκε για την απαξίωση του Ολοήμερου Σχολείου και την ταλαιπωρία των «λαϊκών οικογενειών», για τις οποίες υποτίθεται πως κόπτεται, καθώς και τις τεράστιες οργανωτικές και λειτουργικές αδυναμίες των Σχολείων του εξωτερικού.
Επιπλέον, επιδείχθηκε μνημειώδης αδιαφορία απέναντι στην  αγωνία των μαθητών και των οικογενειών τους, με την παρουσίαση του «νέου» συστήματος εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, που αφήνει πολλά σημεία αδιευκρίνιστα και γκρίζες ζώνες ερμηνείας. Η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας περίμενε τρία χρόνια, για να επιστρέψει στο παλιό σύστημα της δεκαετίας του ’80 και να καταργήσει τα Λατινικά, καθιερώνοντας, τελικά, Σχολές δύο ταχυτήτων.
Προφανώς, δεν ενδιαφέρει, ούτε τον κ. Τσίπρα, ούτε τον κ. Γαβρόγλου, να δημιουργηθούν ισχυρές Σχολές και Τμήματα, που θα συνδέονται με την αγορά εργασίας και θα εισφέρουν στην τοπική και περιφερειακή ανάπτυξη. Τα πολιτικά αντανακλαστικά τους περιορίζονται σε συνενώσεις ΑΕΙ και ΤΕΙ, που έχουν ως πρόσημο συγκεκριμένα συμφέροντα, προκειμένου να εξυπηρετείται το κομματικό τους κοινό και να βρίσκουν διέξοδο όσοι έχουν αλλεργία με την αξιοκρατία.
Για το άσυλο, δε, και την ανομία που επικρατεί στα πανεπιστήμια, ούτε λόγος.
Δυστυχώς, αν και στην ελληνική ταινία, ο «Μαυρογιαλούρος» απέδειξε ότι είχε φιλότιμο, ο κ. Τσίπρας και η Κυβέρνησή του φαίνεται πως δεν έχουν.
Για αυτό και η φετινή ΔΕΘ θα είναι το «κύκνειο άσμα» της πιο συμπλεγματικής και ανισόρροπης κυβέρνησης της Μεταπολίτευσης.  

Παρακαλώ σημειώστε ότι αυτή η διαδικτυακή τοποθεσία απαιτεί cookies για να λειτουργήσει σωστά.
Δεν αποθηκεύονται πληροφορίες σχετικά με εσάς προσωπικά.