Κέλλας από Αγίους Αναργύρους: Η πατρίδα μας, πιο ισχυρή από ποτέ, αντιμετωπίζει τις σύγχρονες προκλήσεις

Κέλλας από Αγίους Αναργύρους: Η πατρίδα μας, πιο ισχυρή από ποτέ, αντιμετωπίζει τις σύγχρονες προκλήσεις

Στις εκδηλώσεις της 79ης επετείου από την εκτέλεση των 65 συμπατριωτών μας από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής στις 02.04.1944, στους Αγίους Αναργύρους, του Δήμου Κιλελέρ, παρέστη ο αν. γραμματέας της ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας και μέλος της Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, βουλευτής Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας.

Ο Λαρισαίος πολιτικός, μετά το πέρας της επιμνημόσυνης δέησης και της κατάθεσης στεφάνων στο Ηρώο Πεσόντων, δήλωσε:

«Η ελευθερία της Ελλάδας έχει “ποτιστεί” με το αίμα και τις θυσίες των συμπατριωτών μας, που πολέμησαν γενναία το θηρίο του ναζισμού και του φασισμού, με μόνο όπλο την ψυχή τους, απέναντι στις πάνοπλες δυνάμεις κατοχής, γράφοντας το Έπος του ’40 και της Εθνικής Αντίστασης.
Υποκλινόμαστε στην ιερή μνήμη των εκτελεσθέντων συντοπιτών μας κι όλων των Ελλήνων, που έδωσαν τις ζωές τους στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και συνέβαλαν όχι μόνο στη στρατιωτική αλλά και στην ιδεολογική συντριβή των ναζιστικών και φασιστικών δυνάμεων.
Αποτελεί χρέος μας να διδάσκουμε την εθνική και παγκόσμια ιστορία στους νέους ανθρώπους και να ενσταλάζουμε από γενιά σε γενιά το καθήκον του πολιτισμένου κόσμου, σε σχέση με την προστασία της ανθρώπινης ζωής, την εμπέδωση του κράτους δικαίου, την υπεράσπιση των ατομικών και πολιτικών δικαιωμάτων και την προάσπιση της δημοκρατίας.
Συγχρόνως, στέλνουμε μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση, πως η πατρίδα μας, πιο ισχυρή από ποτέ, στέκεται όρθια, έτοιμη να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις της σύγχρονης εποχής.
Συγχαρητήρια στη Δημοτική Αρχή Κιλελέρ για την άρτια οργάνωση των εκδηλώσεων μνήμης».

 

Σχολιάστε