Κέλλας από Τύρναβο: Η ΝΔ, παράταξη των αγροτών και των κτηνοτρόφων

Σε μεγαλειώδη συγκέντρωση
Κέλλας από Τύρναβο: Η ΝΔ, παράταξη των αγροτών και των κτηνοτρόφων

Την κεντρική του ομιλία, σε μεγαλειώδη συγκέντρωση, στον Τύρναβο, πραγματοποίησε ο βουλευτής ΝΔ Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας.
Ο Λαρισαίος πολιτικός, αποτιμώντας τα πεπραγμένα της κυβέρνησης στον τομέα της αγροτικής ανάπτυξης, χαρακτήρισε τη Νέα Δημοκρατία «παράταξη των αγροτών και των κτηνοτρόφων», υπογραμμίζοντας:

«Μετά την ενεργειακή κρίση, οι αγρότες υπέστησαν τις συνέπειες του πολέμου στην Ουκρανία. Από κοινού με τους εκπροσώπους συνεταιρισμών, ομάδων αγροτών και το Δήμο Τυρνάβου, ζητήσαμε από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, με τον οποίο συναντηθήκαμε κατ’ επανάληψη, ενισχύσεις για μια σειρά προϊόντων, όπως τα αχλάδια, τα σταφύλια, τα βερίκοκα και τα ροδάκινα.
Υπήρξε ανταπόκριση στο αίτημά μας και στηρίξαμε το εισόδημα των παραγωγών με ικανοποιητικά αποτελέσματα, δεδομένων των δημοσιονομικών συνθηκών. Είμαστε πάντα δίπλα στον αγροτικό κόσμο και αξιοποιούμε κάθε χρηματοδοτικό εργαλείο, που έχουμε στη διάθεσή μας, για να στηρίξουμε τον πρωτογενή τομέα.
Η κυβέρνησή μας στέκεται με πράξεις στο πλευρό των αγροτών και των κτηνοτρόφων. Το γεγονός ότι μειώσαμε κατά 50% τη φορολογία των μελών συνεταιρισμών και ομάδων παραγωγών συνιστά μεγάλο επίτευγμα και δίνει σημαντικά κίνητρα στον αγροτικό κόσμο, σε συνδυασμό με τις μειώσεις φορολογίας εισοδήματος και ΦΠΑ, τη συνεπή καταβολή αποζημιώσεων από τον ΕΛΓΑ, την άντληση πόρων από την ΚΑΠ και τα αρδευτικά έργα».

Ο Λαρισαίος βουλευτής αναφέρθηκε στις αποζημιώσεις που δόθηκαν στους κτηνοτρόφους του Τυρνάβου για τον καταρροϊκό πυρετό του 2014 με παρέμβασή του προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάκη Βορίδη, το 2020. Ειδικότερα, σημείωσε:

«Οι κτηνοτρόφοι του Τυρνάβου έλαβαν αποζημιώσεις από την κυβέρνησή μας, τις οποίες δικαιούντο για τον καταρροϊκό πυρετό που έπληξε το ζωικό τους κεφάλαιο το 2014. Τα χρήματα, ασφαλώς, δεν αντιστοιχούν στις εισοδηματικές απώλειες που επακολούθησαν στην παραγωγή γάλακτος και στις επιδοτήσεις. Εντούτοις, δόθηκε λύση στο πρόβλημα έπειτα από μία πενταετία παλινωδιών από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ».

Ο Χρήστος Κέλλας εστίασε ακολούθως στα πεπραγμένα της κυβέρνησης στους τομείς της παιδείας, της υγείας και της κοινωνικής αλληλεγγύης, δίνοντας έμφαση στους διορισμούς 25.000 εκπαιδευτικών, στις προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού και στις δράσεις στήριξης νέων ζευγαριών όπως το πρόγραμμα «Σπίτι μου».

Αναφερθείς στην εξωτερική πολιτική και την εθνική ασφάλεια, τόνισε πως, «επί διακυβέρνησης Κυριάκου Μητσοτάκη, τα σύνορα της χώρας μας επεκτάθηκαν και ενισχύθηκε η αμυντική θωράκισή της», προσθέτοντας:

«Ενισχύσαμε τη γεωπολιτική επιρροή και τη γεωστρατηγική θέση της Ελλάδας σε περιφερειακό και διεθνές επίπεδο, μεταβάλλοντας την ισορροπία ισχύος σε Έβρο, Αιγαίο και Νοτιοανατολική Μεσόγειο υπέρ της πατρίδας μας.
Η παράταξή μας προασπίζεται την εθνική ασφάλεια και αντιλαμβάνεται τη φύλαξη των εθνικών συνόρων ως ιερό καθήκον!».

Τέλος, αποτιμώντας την αντίδραση της πολιτείας στους σεισμούς, σημείωσε:
«Ο κρατικός μηχανισμός αντέδρασε, ώστε να διασφαλιστούν η στέγαση και η αποκατάσταση των πληγέντων. Τρία χρόνια μετά, ο Τύρναβος έχει γυρίσει “σελίδα” και το εγχείρημα της αποκατάστασης προχωρά. Παρακολουθούμε την εξέλιξή του και θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν, προκειμένου αυτή η δοκιμασία να έχει ευτυχή κατάληξη για όλους».

Κλείνοντας την ομιλία του, ο Χρήστος Κέλλας, κάλεσε τους πολίτες να ανανεώσουν την εμπιστοσύνη τους στον Κυριάκο Μητσοτάκη, με γνώμονα τη σταθερή πρόοδο και τη βιώσιμη ανάπτυξή της χώρας.

Σχολιάστε