Κέλλας: Κληρονομιά ανεκτίμητης αξίας, το Αρχαίο Θέατρο της Λάρισας

Κέλλας: Κληρονομιά ανεκτίμητης αξίας, το Αρχαίο Θέατρο της Λάρισας

Στην εκδήλωση ενημέρωσης για την πορεία ολοκλήρωσης του έργου «Αποκατάσταση Αρχαίου Θεάτρου Λάρισας Φάση Ε», που συνδιοργάνωσαν το Υπουργείο Πολιτισμού, η Περιφέρεια Θεσσαλίας, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας και η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Προγράμματος «ΘΕΣΣΑΛΙΑ» και η οποία πραγματοποιήθηκε παρουσία της Υπουργού Πολιτισμού, κας. Λίνας Μενδώνη, παρέστη ο Βουλευτής ΝΔ Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας.

Ο Λαρισαίος πολιτικός, αφού χαρακτήρισε την στιγμή «ιστορική» όχι μόνο για την πόλη της Λάρισας, αλλά εν γένει για τον ελληνικό πολιτισμό, ευχαρίστησε την κα. Μενδώνη για τη μεγάλη προσπάθεια που κατέβαλλε, από κοινού με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, κ. Κώστα Αγοραστό, καθώς και με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς της παρούσης και των προηγούμενων κυβερνήσεων, ώστε το Αρχαίο Θέατρο της Λάρισας να αποκατασταθεί και να ανοίξει, επιτέλους, τις πόρτες του στο κοινό.

Ο κ. Κέλλας, μετά το πέρας της εκδήλωσης, δήλωσε:

«Σήμερα ένα όνειρο για την Λάρισα γίνεται πραγματικότητα! Το Αρχαίο Θέατρο «ζωντανεύει» μετά από σχεδόν 22 αιώνες και 25 χρόνια προσπαθειών και καθίσταται πλήρως λειτουργικό και επισκέψιμο. Το Θέατρο αυτό είναι το μεγαλύτερο μνημείο στην καρδιά πόλεως και αποτελεί πολιτιστική κληρονομιά ανεκτίμητης αξίας για τη Λάρισα, τους κατοίκους της, τους επισκέπτες της, αλλά και για όλους τους Έλληνες».

Σχολιάστε