Κέλλας με Γεωργαντά για χρονοδιάγραμμα πληρωμών και ενίσχυσης των αγροτών

Κέλλας με Γεωργαντά για χρονοδιάγραμμα πληρωμών και ενίσχυσης των αγροτών

Κέλλας με Γεωργαντά για χρονοδιάγραμμα πληρωμών και ενίσχυσης των αγροτώνΤο χρονοδιάγραμμα πληρωμών σε αγρότες και κτηνοτρόφους, καθώς και γενικότερα ζητήματα οικονομικής ενίσχυσης των παραγωγών, συζήτησε με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργο Γεωργαντά, ο αν. Γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, βουλευτής ν. Λάρισας Χρήστος Κέλλας.

Ο Λαρισαίος πολιτικός, αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα ενίσχυσης του εισοδήματος των παραγωγών, προκειμένου να τονωθεί η οικονομική ρευστότητά τους, αλλά και η τοπική οικονομία, με αφορμή και την εορταστική περίοδο που διανύουμε.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Κέλλας έθεσε στον ΥΠΑΑΤ το αίτημα παραγωγών μήλων, ροδάκινων, αχλαδιών, σταφυλιών και κάστανων για ενίσχυση του εισοδήματός τους, λόγω και της χαμηλής τιμής των προϊόντων τους από τη συρρίκνωση των διαθέσιμων αγορών, αλλά και την κατάργηση της συνδεδεμένης ενίσχυσης.

Ο Υπουργός χαρακτήρισε δίκαιο το αίτημα των παραγωγών και σημείωσε, ότι αρχή της εβδομάδας θα υπάρξουν οριστικές ανακοινώσεις.

Ο κ. Γεωργαντάς, πρόσθεσε ακόμη, ότι είναι σε εξέλιξη η πληρωμή για το πρόγραμμα “Κομφούζιο”, ενώ μέχρι 23 Δεκεμβρίου θα γίνει η εκκαθάριση της βασικής ενίσχυσης και θα εξοφληθούν το “πρασίνισμα” και η εξισωτική.

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, σημείωσε ακόμη, προς τον Λαρισαίο πολιτικό, ότι στην κατεύθυνση ενίσχυσης του εισοδήματος των παραγωγών, συμφωνήθηκε με επτά τραπεζικούς ομίλους, να δοθεί κεφάλαιο κίνησης προς τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες, με τη χορήγηση χαμηλότοκου δανείου, από 3.000 ως 25.000 ευρώ.

Αναφορικά με τη ζωική παραγωγή, ο κ. Γεωργαντάς ανέφερε, ότι το χρονικό διάστημα από 19 ως 29 Δεκεμβρίου, θα είναι ανοιχτή η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων για την πληρωμή των ζωοτροφών. Πρόκειται για την έκτακτη στήριξη, ύψους 89 εκατ. ευρώ στους κτηνοτρόφους, που επλήγησαν από τις επιπτώσεις της ενεργειακής κρίσης.

Χρήστος Κέλλας

Αμέσως μετά τη συνάντηση με τον κ. Γεωργαντά, ο κ.Κέλλας δήλωσε:

«Η κυβέρνηση της ΝΔ στέκεται στο πλευρό του αγροτικού κόσμου, έμπρακτα και με στοχευμένες δράσεις.

Τις επόμενες ημέρες οι παραγωγοί μας θα λάβουν τις προβλεπόμενες ενισχύσεις, θα υπάρξει στήριξη για τα λιπάσματα και τις ζωοτροφές, ενώ θα ακολουθήσουν κι άλλες παρεμβάσεις, οι οποίες θα τονώσουν το εισόδημα και την ρευστότητά τους.

Με διάλογο, συνεργασία και συνέργεια με τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους μας, συνεχίζουμε να στηρίζουμε τον πρωτογενή τομέα».

 

Σχολιάστε