Κέλλας με Καραγιάννη: Παρατείνεται για 1 χρόνο η επιδότηση ενοικίου των σεισμόπληκτων του ν. Λάρισας

Κέλλας με Καραγιάννη: Παρατείνεται για 1 χρόνο η επιδότηση ενοικίου των σεισμόπληκτων του ν. Λάρισας

Την παράταση της επιδότησης ενοικίου για τους σεισμόπληκτους του Νομού Λάρισας, ζήτησε ο αν. γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, από τον υφυπουργό Υποδομών Γιώργο Καραγιάννη, μετά από επικοινωνία του με σεισμόπληκτους πολίτες, που διατύπωσαν σχετικό αίτημα.

Ο Λαρισαίος πολιτικός, σε συνάντηση που είχε με τον αρμόδιο Υφυπουργό, τόνισε την αυτονόητη ανάγκη στεγαστικής αποκατάστασης των πολιτών της Λάρισας, της Ελασσόνας και του Τυρνάβου, που επλήγησαν από τον μεγάλο σεισμό της 3ης Μαρτίου 2021, όσο και την πολυτιμότητα της συνέχισης καταβολής του επιδόματος ενοικίασης σπιτιού.

Ο Υφυπουργός Υποδομών αναγνωρίζοντας το δίκαιο του αιτήματος, ενημέρωσε τον κ. Κέλλα για την έκδοση σχετικής απόφασης από τους συναρμόδιους Υπουργούς, με την οποία “παρατείνεται για 1 έτος η επιδότηση ενοικίου/συγκατοίκησης για την κάλυψη δαπανών προσωρινής στέγασης κατοίκων που επλήγησαν από τον σεισμό της 3η Μαρτίου 2021 για την ΠΕ Λάρισας της Περιφέρειας Θεσσαλίας”.

Ο Χρήστος Κέλλας ευχαρίστησε τον Γιώργο Καραγιάννη για τη συμβολή του στην έκδοση της εν λόγω απόφασης, σημειώνοντας πως οι σεισμόπληκτοι του Νομού Λάρισας είναι άνθρωποι νοικοκύρηδες, που θέλουν να δουν τις περιουσίες τους να αποκαθίστανται.

Χαρακτηριστικά, επισήμανε πως η παράταση του ενοικίου για 1 ακόμη χρόνο είναι σημαντική για τη στήριξη των πληγέντων, αλλά προσδοκία όλων είναι η υλοποίηση του προγράμματος στεγαστικής αποκατάστασης. Τόνισε, δε, πως αυτό που προέχει για τους σεισμόπληκτους είναι να ξαναμπούν στα σπίτια τους και να συνεχίσουν τις ζωές τους με αξιοπρέπεια και χωρίς προβλήματα στην καθημερινότητά τους.

Ο κ. Καραγιάννης δεσμεύτηκε, από πλευράς του, ότι το υπουργείο Υποδομών θα ολοκληρώσει τις διαδικασίες αποκατάστασης των οικιών που επλήγησαν το συντομότερο δυνατόν.

Σχολιάστε