Κέλλας: Οι λαϊκές αγορές, ανάχωμα στον υψηλό πληθωρισμό

Κέλλας: Οι λαϊκές αγορές, ανάχωμα στον υψηλό πληθωρισμό

Την λαϊκή αγορά στη περιοχή της Νεάπολης, επισκέφθηκε ο αν. Γραμματέας της Κ.Ο της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας.

Ο Λαρισαίος πολιτικός είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με παραγωγούς, αλλά και καταναλωτές, διαπιστώνοντας για μια ακόμη φορά, πως οι λαϊκές αγορές αποτελούν το καταφύγιο του καταναλωτή για φθηνά και ποιοτικά προϊόντα, λειτουργώντας ως ανάχωμα στον υψηλό πληθωρισμό.

Οι παραγωγοί Λαϊκών Αγορών, δια των εκπροσώπων τους, κ.κ. Αποστόλη Τσακανίκα (Προέδρου της Ομοσπονδίας Παραγωγών Λαϊκών Αγορών Θεσσαλίας), Βασίλη Λιγούδη (Γενικού Γραμματέα της Ομοσπονδίας Παραγωγών Λαϊκών Αγορών Θεσσαλίας) και Δημήτρη Πούρικα (Προέδρου του Σωματείου Ν. Λάρισας) ευχαρίστησαν τον κ. Κέλλα για την καθοριστική παρέμβασή του στην παράταση που δόθηκε για ένα μήνα στην προθεσμία ανανέωσης – θεώρησης των αδειών λαϊκών αγορών, αλλά και γα το διαχρονικό ενδιαφέρον και στήριξη στα ζητήματα του κλάδου.

Επιπλέον, έκαναν αναφορά στο μείζον ζήτημα του αυξημένου κόστους παραγωγής, ζητώντας περαιτέρω μέτρα ανακούφισης, για να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις αυξημένες υποχρεώσεις τους.

Ο Λαρισαίος πολιτικός, από την πλευρά του, ευχαρίστησε τους ανθρώπους των λαϊκών αγορών, για τη συμβολή τους στη διατροφική αυτάρκεια των νοικοκυριών, σε αυτήν τη δύσκολη χρονική συγκυρία, με φρέσκα, ποιοτικά και φθηνά προϊόντα από τον θεσσαλικό κάμπο, ενώ αναφορικά με το κόστος παραγωγής, τόνισε “τις στοχευμένες παρεμβάσεις της κυβέρνησης για τη μείωσή του, που κοστολογούνται πάνω από μισό δις ευρώ”.

Δήλωση Χρήστου Κέλλα

«Κατά την επίσκεψη μου στη λαϊκή αγορά της Νεάπολης, με ικανοποίηση διαπίστωσα, ότι οι τιμές είναι πραγματικά καλές και υπάρχει αφθονία ποιοτικών προϊόντων.

Οι Λαρισαίοι στηρίζουν τις λαϊκές αγορές και τους παραγωγούς, όπως το πράττει και η κυβέρνηση της ΝΔ.

Ο νόμος για το υπαίθριο εμπόριο εφαρμόζεται υποδειγματικά, ενώ με διάλογο συνεργασία και συνέργεια, επιλύουμε κάθε εκκρεμότητα.

Ευχαριστώ για τη θερμή υποδοχή τους παραγωγούς λαϊκών αγορών και παραμένω στο πλευρό τους, καθώς είναι άνθρωποι που εργάζονται σκληρά, στηρίζουν τα νοικοκυριά και αγωνίζονται για την ανάπτυξη του κλάδου τους».

 

Σχολιάστε