Κέλλας σε ΣΘΕΒ: Στηρίζουμε τους εργαζόμενους και την υγιή επιχειρηματικότητα

Κέλλας σε ΣΘΕΒ: Στηρίζουμε τους εργαζόμενους και την υγιή επιχειρηματικότητα

«Οι επιχειρήσεις αποτελούν κινητήρια δύναμη της αγοράς και πηγή πλούτου της οικονομίας. Η ισχυρή ανάπτυξη της χώρας εξαρτάται από τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων και την παραγωγικότητα των βιομηχανιών. Η Νέα Δημοκρατία στηρίζει συνειδητά την ιδιωτική πρωτοβουλία και την υγιή επιχειρηματικότητα.»

Τα παραπάνω δήλωσε ο αν. ο αν. γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ και μέλος της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, βουλευτής Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, από την ετήσια συνέλευση του Συνδέσμου Θεσσαλικών Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΘΕΒ), συγχαίροντας τον πρόεδρο Γιώργο Ρουπακιά και τα μέλη του ΣΘΕΒ για την οργάνωση της εκδήλωσης και τις δράσεις τους.

Ο Λαρισαίος πολιτικός, που παρευρέθηκε στη συνέλευση μαζί με τον εκπρόσωπο του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, υφυπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Γιάννη Τσακίρη, μετά από πρόσκληση του προέδρου του ΣΘΕΒ, τόνισε, στο πλαίσιο της εκδήλωσης, πως η κυβέρνηση υλοποίησε τις υποσχέσεις της απέναντι στην επιχειρηματική κοινότητα, σημειώνοντας:

«Απ’ την αρχή της διακυβέρνησης Κυριάκου Μητσοτάκη, προχωρήσαμε σε μειώσεις φόρων και ασφαλιστικών εισφορών, υποστηρίζοντας τη λειτουργία της αγοράς με μεγάλες μεταρρυθμίσεις, όπως η Ενιαία Ψηφιακή Πύλη (gov.gr) που ενίσχυσε συνολικά την ανταγωνιστικότητα του ελληνικού κράτους.

Την περίοδο της πανδημίας, λήφθηκαν μέτρα στήριξης των κλάδων που επλήγησαν από την ύφεση και διατέθηκαν σημαντικοί πόροι, προκειμένου να διασφαλιστεί η λειτουργία των επιχειρήσεων και να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας.

Το γεγονός ότι η ελληνική οικονομία ανέκαμψε σημαντικά μετά την υγειονομική κρίση και προκύπτουν περισσότερες εγγραφές στο ΓΕΜΗ, σε συνδυασμό με τη μείωση της ανεργίας, καταδεικνύει την αποτελεσματικότητα του κυβερνητικού έργου στους τομείς της ανάπτυξης και των επενδύσεων.

Η Ελλάδα βρίσκεται στην κορυφή των χωρών της Ευρώπης τόσο στο επίπεδο των επενδύσεων όσο και στο πεδίο των εξαγωγών. Το δημόσιο χρέος αποκλιμακώνεται με ρυθμούς “ρεκόρ” και, με τη συνετή δημοσιονομική πολιτική που ακολουθούμε, προσδοκούμε ότι θα ανακτήσουμε την επενδυτική βαθμίδα εντός του 2023, επιτυγχάνοντας αύξηση των επενδύσεων και ισχυρότερη ανάπτυξη».

Ο Χρήστος Κέλλας χαιρέτισε τις δραστηριότητες του ΣΘΕΒ, σε σχέση με την εκπαίδευση και την επιμόρφωση του ανθρώπινου δυναμικού και τις εξαγωγικές πρωτοβουλίες των μελών του. Επισήμανε, δε, πως η άντληση πόρων από το Ταμείο Ανάκαμψης και το ΕΣΠΑ για την πράσινη μετάβαση και τον ψηφιακό μετασχηματισμό των επιχειρήσεων διανοίγουν νέες προοπτικές για την ανάπτυξη της ελληνικής περιφέρειας.

Ο αν. γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ δήλωσε, ακόμη, πως είναι αισιόδοξος για τις εθνικές εκλογές του Μαΐου, σημειώνοντας πως πρόκειται για μία κομβική αναμέτρηση στην πολιτική ιστορία της χώρας, που θα επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό την πορεία της οικονομίας σε μακρόπνοη βάση, καταλήγοντας:

«Η ευρεία πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας, στην οποία περιλαμβάνονται οι εργαζόμενοι και οι επιχειρηματίες, εμπιστεύεται τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη Νέα Δημοκρατία, προκειμένου να διασφαλιστεί η πολιτική σταθερότητα που είναι απαραίτητη για τη διατηρήσιμη ανάπτυξη του τόπου. Όλες και όλοι μαζί, θα δώσουμε αποφασιστικά τη μάχη των εκλογών στις 21 Μαΐου, διαμορφώνοντας προοπτικές αυτοδυναμίας για την Ελλάδα του “αύριο”».

Σχολιάστε