Κέλλας στα Πλατανούλια: Νέα εποχή για τα αγροτικά προϊόντα της περιοχής

ΚΕΛΛΑΣ ΣΤΑ ΠΛΑΤΑΝΟΥΛΙΑ: ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

«Με τη λειτουργία του ψυγείου – διαλογητηρίου στα Πλατανούλια, ανοίγονται νέοι ορίζοντες, τόσο για το εμβληματικό προϊόν της περιοχής, το αχλάδι, όσο και για το σύνολο των αγροτικών προϊόντων της επαρχίας Τυρνάβου, καθώς καθετοποιείται η παραγωγική διαδικασία. Με όχημα τη συγκεκριμένη επένδυση, ποιοτικά αγροτικά προϊόντα, ταξιδεύουν σε Ελλάδα και εξωτερικό, παρακάμπτοντας τους μεσάζοντες και αυξάνοντας το κέρδος για τους παραγωγούς».

Αυτά επεσήμανε, μεταξύ άλλων, o βουλευτής ΝΔ ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, στα εγκαίνια του ψυγείου – διαλογητηρίου του Αγροτικού Συνεταιρισμού Πλατανουλίων “Φρουτοπηγή”.

Ο Λαρισαίος πολιτικός, αφού συνεχάρη τον πρόεδρο Κώστα Μαλάκο, το Δ.Σ και τα μέλη του Συνεταιρισμού για την υλοποίηση του έργου, τόνισε:
«Τα Πλατανούλια και η ευρύτερη περιοχή του Τυρνάβου, είναι ευλογημένος τόπος, καθώς εδώ, παράγεται μια σειρά, κορυφαίων σε ποιότητα, προϊόντων.
Η πολιτεία, από την πλευρά της, οφείλει να στηρίζει τη λειτουργία υγιών συνεταιριστικών σχημάτων, όπως ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Πλατανουλίων “Φρουτοπηγή”, που συμβάλλει σημαντικά στην οικονομική ανάπτυξη της περιοχής, με έντονη εξαγωγική δραστηριότητα.
Αφουγκραζόμαστε τις ανησυχίες των παραγωγών και διευκολύνουμε τη δράση και ανάπτυξη συνεταιρισμών, συνδράμοντας, είτε με ευέλικτη πρόσβαση σε χρηματοδοτικά εργαλεία, είτε με τεχνογνωσία και ενημέρωση, ενώ η ευνοϊκή φορολόγηση συνεταιριστικών σχημάτων, αποτελεί έμπρακτη απόδειξη της κυβέρνησης στην στήριξη του “συνεταιρίζεσθαι”».

Στη συνέχεια, ο κ. Κέλλας αναφέρθηκε στη δυσμενή συγκυρία για τον πρωτογενή τομέα, σημειώνοντας:
«Η περίοδος, που διανύουμε είναι ιδιαίτερα δύσκολη για τους παραγωγούς. Γνωρίζω καλά πως το υψηλό κόστος παραγωγής, η εισαγόμενη ενεργειακή κρίση, η κλιματική αλλαγή, η έλλειψη εργατών γης, η συρρίκνωση των διαθέσιμων αγορών, συνιστούν εκρηκτικό μείγμα, που δημιουργεί ένα ασφυκτικό περιβάλλον για τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους μας. Σας διαβεβαιώνω, όμως, ότι η κυβέρνησή μας βρίσκεται στο πλευρό σας, παρά τις τελευταίες αστοχίες στις πληρωμές των ενισχύσεων. Αναφέρω, χαρακτηριστικά, τη μείωση της φορολογίας και του ΕΝΦΙΑ, την επιστροφή του αγροτικού πετρελαίου, τις προκαταβολές αποζημιώσεων και τις αποζημιώσεις στο 100% της παραγωγής, καθώς και την ενίσχυση de minimis, που έλαβε η επαρχία Τυρνάβου για αχλάδια και σταφύλια».

Κλείνοντας, ο αν. Γραμματέας της Κ.Ο της ΝΔ, ανέφερε με έμφαση, πως “η επένδυση και η λειτουργία του ψυγείου – διαλογητηρίου στα Πλατανούλια, ανεβάζει την προστιθέμενη αξία της περιοχής, δίνοντάς της συγκριτικά πλεονεκτήματα για νέες επενδύσεις και νέες καλλιέργειες”.

 

Σχολιάστε