Κέλλας στον ΑΝΤ1: Ο ΣΥΡΙΖΑ «ψαρεύει» ψήφους από τον Κασιδιάρη

Κέλλας στον ΑΝΤ1: Ο ΣΥΡΙΖΑ «ψαρεύει» ψήφους από τον Κασιδιάρη

«Είναι λυπηρό για τον ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν συμμετείχε στην πρόταση Αλιβιζάτου για τον ομόθυμο αποκλεισμό του κόμματος Κασιδιάρη από τις εκλογές και είναι διπλά λυπηρό ότι δεν ψήφισε στη Βουλή την τροπολογία αποκλεισμού που κατέθεσε η κυβέρνησή μας. Η Δικαιοσύνη δικαίωσε τις επιλογές μας με τον πλέον εμφατικό τρόπο.»

Τα παραπάνω τόνισε, μεταξύ άλλων, ο βουλευτής ΝΔ Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», καλεσμένος των Γιώργου Παπαδάκη και Μαρίας Αναστασοπούλου, αναφορικά με την απόφαση του Αρείου Πάγου να μην συμμετάσχει στις εκλογές το κόμμα, του οποίου ηγείται ο καταδικασμένος για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, Ηλίας Κασιδιάρης.

Ο Λαρισαίος πολιτικός, σχολιάζοντας τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στη Χρυσή Αυγή, σημείωσε:

«Στον ΣΥΡΙΖΑ δηλώνουν ευχαριστημένοι από τον απόφαση αποκλεισμού του κόμματος Κασιδιάρη, αλλά δεν υποστήριξαν την κοινή προσπάθεια Νέας Δημοκρατίας και ΚΙΝΑΛ για την προάσπιση του δημοκρατικού μας πολιτεύματος από το ναζιστικό μόρφωμα. Αυτό συμβαίνει, όχι επειδή έχουν διαφορετική άποψη από εμάς, αλλά γιατί, στην πραγματικότητα, “ψαρεύουν” ψήφους από το κόμμα Κασιδιάρη».

Επίσης, υπενθύμισε ότι η Νέα Δημοκρατία πρωτοστάτησε στην αντιμετώπιση της εν λόγω εγκληματικής οργάνωσης, οδηγώντας την στη δικαιοσύνη επί πρωθυπουργίας Αντώνη Σαμαρά και δίνοντάς της το τελειωτικό χτύπημα, επί πρωθυπουργίας Κυριάκου Μητσοτάκη, με την τροπολογία Βορίδη που «άνοιξε» τον δρόμο για την απόφαση του Αρείου Πάγου. Χαρακτηριστικά, επισήμανε:

«Από το 2013, η Νέα Δημοκρατία έθεσε τις βάσεις, για να οδηγηθεί η Χρυσή Αυγή στη δικαιοσύνη. Σε αυτήν την κοινοβουλευτική περίοδο, νομοθετήσαμε οι εγκληματικές οργανώσεις, που περιβάλλονται τον “μανδύα” πολιτικού κόμματος, να μην έχουν τη δυνατότητα καθόδου στις εκλογές. Με την τελευταία τροπολογία, επίσης, προβλέψαμε η σχετική απόφαση να λαμβάνεται από την Ολομέλεια του Αρείου Πάγου, θωρακίζοντας περαιτέρω τη Δημοκρατία μας».

Ο Χρήστος Κέλλας, ερωτηθείς από τον Γιώργο Παπαδάκη αν η Νέα Δημοκρατία θα επιδιώξει σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας μετά τις εκλογές της 21ης Μαΐου, απάντησε:

«Είμαστε ξεκάθαρα υπέρ των αυτοδύναμων κυβερνήσεων και το έχουμε κατ’ επανάληψη καταστήσει σαφές, γι’ αυτό και ψηφίσαμε τον εκλογικό νόμο για την ενισχυμένη αναλογική. Αντιθέτως, ο ΣΥΡΙΖΑ θέσπισε επί διακυβερνήσεώς του την απλή αναλογική, με στόχο να αποτρέψει τη Νέα Δημοκρατία μελλοντικά να σχηματίσει κυβέρνηση».

Ιδιαίτερα, σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο συνεργασίας της ΝΔ με το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, δήλωσε:

«Εμείς επικοινωνούμε το όραμά μας για την Ελλάδα του “Αύριο”, τη στιγμή που τα υπόλοιπα κόμματα κατευθύνουν τον δημόσιο διάλογο σε ανούσια ζητήματα, επειδή δεν έχουν προτάσεις να αντιπαρατάξουν. Οι προγραμματικές μας διαφορές με το κόμμα του κ. Ανδρουλάκη είναι τεράστιες, όπως – για παράδειγμα – η αναθεώρηση του άρθρου 16 του Συντάγματος για τη λειτουργία ιδιωτικών πανεπιστημίων.
Σε κάθε περίπτωση, ένα κόμμα, που θεωρεί ότι είναι ισχυρό αν λάβει διψήφιο ποσοστό, δεν μπορεί να επιβάλει πρωθυπουργό σε ένα κόμμα που έχει απήχηση στο 40% του εκλογικού σώματος».

Ο κ. Κέλλας, τέλος, σχολιάζοντας τον στόχο του ΣΥΡΙΖΑ για πρωτιά, τόνισε πως δεν είναι δυνατόν τα στελέχη του, από τη μία, να κάνουν λόγο για «καθαρή νίκη» και, από την άλλη, ο κ. Τσίπρας να προωθεί σενάρια «κυβέρνησης ανοχής» και «κυβέρνησης ηττημένων», καταλήγοντας πως η αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας θα προσφέρει σταθερότητα στη χώρα και θα την οδηγήσει τολμηρά μπροστά.

Σχολιάστε