Νέα συνάντηση Κέλλα – Πιερρακάκη: Να δοθεί δυνατότητα κατ’ εξαίρεση μετεγγραφής στους πλημμυροπαθείς φοιτητές

Συνάντηση Κέλλα – Πιερρακάκη
Κέλλας: Να δοθεί δυνατότητα κατ’ εξαίρεση μετεγγραφής στους πλημμυροπαθείς φοιτητές

Συνάντηση εργασίας πραγματοποίησε σήμερα ο Βουλευτής ΝΔ Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας με τον Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Κυριάκο Πιερρακάκη, στο υπουργείο Παιδείας.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής έθεσε εκ νέου στον Υπουργό το θέμα των μετεγγραφών των Θεσσαλών φοιτητών, που επλήγησαν από τις καταστροφικές πλημμύρες. Ο κ. Κέλλας στήριξε το αίτημά του στο εξαιρετικά σπάνιο καιρικό φαινόμενο Daniel και στις τεράστιες οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις, που αυτό είχε. Τόνισε, για ακόμα μια φορά, την ανάγκη να δοθεί η δυνατότητα στους πλημμυροπαθείς Θεσσαλούς φοιτητές να μετεγγραφούν, κατ’ εξαίρεση, για την φετινή χρονιά και καθ’ υπέρβαση του εκάστοτε προβλεπόμενου αριθμού μετεγγραφομένων σε αντίστοιχα Τμήματα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Ο κ. Πιερρακάκης απήντησε ότι το Υπουργείο μελετά το θέμα ενδελεχώς, σε όλες του τις διαστάσεις, προκειμένου να βρεθεί μια δίκαιη ρύθμιση.

Οι δυο πολιτικοί αναφέρθηκαν ακόμα στον προγραμματισμό των συνεδριάσεων της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, με αφορμή τα επικείμενα νομοσχέδια που θα κατατεθούν το προσεχές διάστημα. Συζήτησαν, δε, και για την συνάντηση διακομματικής αντιπροσωπείας της Επιτροπής Παιδείας και Πολιτισμού της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας με την αντίστοιχη διακομματική αντιπροσωπεία της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, που θα πραγματοποιηθεί, παρουσία του Υπουργού Παιδείας, στο πλαίσιο τριήμερης επίσκεψης των Κυπρίων πολιτικών στην Αθήνα.

Τέλος, οι δύο άνδρες δεσμεύτηκαν ότι θα βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία, αναφορικά με τις εξελίξεις σε όλα τα θέματα παιδείας, αλλά, κυρίως, για την άμεση ανεύρεση της πλέον κατάλληλης λύσης στο θέμα των Θεσσαλών φοιτητών.

 

Σχολιάστε