Συνάντηση Κέλλα – ΣΙΚΑΕΛ με τον Υπουργό Εργασίας

Συνάντηση Κέλλα – ΣΙΚΑΕΛ με τον Υπουργό Εργασίας
Κέλλας: Είμαι πάντα δίπλα στους επιχειρηματίες της Λάρισας

Ο Βουλευτής ΝΔ Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας και το Προεδρείο του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Καταστημάτων Αναψυχής και Εστίασης Ν. Λάρισας (ΣΙΚΑΕΛ) συναντήθηκαν σήμερα με τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, κ. Άδωνι Γεωργιάδη, στο υπουργείο Εργασίας.

Στη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε ενόψει του νομοσχεδίου του υπουργείου για την Ενσωμάτωση της Οδηγίας (ΕΕ) 2019/1152 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 20ης Ιουνίου 2019 «για διαφανείς και προβλέψιμους όρους εργασίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση», το οποίο βρίσκεται σε δημόσια διαβούλευση, το Προεδρείο του Συνδέσμου, αφού ευχαρίστησε τον κ. Γεωργιάδη για την στήριξη που παρείχε στον κλάδο της εστίασης, ως Υπουργός Ανάπτυξης, κατά τη δύσκολη περίοδο της πανδημίας, έθεσε υπόψη του τα εργασιακά προβλήματα, που απασχολούν την εστίαση σήμερα.

Η Πρόεδρος του Συνδέσμου, κα. Δήμητρα Μπαράτση, ο Γενικός Γραμματέας, κ. Βασίλειος Λιάπης και ο Ταμίας, κ. Βασίλειος Κορώνος, επεσήμαναν στον Υπουργό και τον Υφυπουργό Εργασίας, κ. Βασίλη Σπανάκη τις ιδιαιτερότητες της εργασίας στον κλάδο της εστίασης, όπως είναι το ωράριο και η εργασία κατά τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες, ενώ τάχθηκαν υπέρ της υγιούς επιχειρηματικότητας, της νομιμότητας και της συνέπειας και κατά κάθε μορφής αδήλωτης εργασίας. Το Προεδρείο του ΣΙΚΑΕΛ τόνισε ότι η ύπαρξη αμοιβαίας εμπιστοσύνης λειτουργεί προς όφελος των εργαζομένων, των επιχειρήσεων και της Πολιτείας.

Ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης τους άκουσε με προσοχή και δεσμεύτηκε να βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας μαζί τους, για την καλύτερη δυνατή ρύθμιση των εργασιακών θεμάτων της εστίασης.

Κατά την αποχώρησή του από το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, ο Χρήστος Κέλλας δήλωσε:

«Συζητήσαμε με τους φίλους, Υπουργό Εργασίας, κ. Γεωργιάδη και Υφυπουργό, κ. Σπανάκη και με το Προεδρείο του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Καταστημάτων Αναψυχής και Εστίασης Ν. Λάρισας για τις εργασιακές ιδιαιτερότητες της εστίασης και την ανάγκη εξορθολογισμού του κλάδου. Ευχαριστώ θερμά τον κ. Γεωργιάδη για την άμεση ανταπόκρισή του στην πραγματοποίηση της σημερινής συνάντησης και για την εν γένει θετική του στάση απέναντι στα προβλήματα, που συζητήθηκαν. Προσωπικά, είμαι πάντα δίπλα στους επιχειρηματίες της Λάρισας, που στηρίζουν διαχρονικά την τοπική κοινωνία, την οικονομία και την ανάπτυξη του Νομού μας».

 

 

Σχολιάστε