Συνάντηση Κέλλα – Σκυλακάκη με Οινοποιητικό Συνεταιρισμό Τυρνάβου

Συνάντηση Κέλλα – Σκυλακάκη με Οινοποιητικό Συνεταιρισμό Τυρνάβου

Τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Θεόδωρο Σκυλακάκη επισκέφτηκε ο Βουλευτής ΝΔ Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, μαζί με τον Πρόεδρο και τον Γραμματέα του Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Τυρνάβου, κ.κ. Χρήστο Τσιτσιρίγγο και Απόστολο Καλμπούρη, στο γραφείο του, στο Υπουργείο.

Ο Λαρισαίος πολιτικός και οι εκπρόσωποι του Συνεταιρισμού συζήτησαν με τον κ. Σκυλακάκη για το μείζον ζήτημα της αδυναμίας σύνδεσης του φωτοβολταϊκού συστήματος, που έχει εγκαταστήσει ο Συνεταιρισμός, με το δίκτυο ενέργειας του ΔΕΔΔΗΕ. Σημειώνεται, ότι ο Συνεταιρισμός έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα «Καινοτομία και Πράσινη Μετάβαση στη Μεταποίηση αγροτικών προϊόντων», ύψους 2,1 εκατομμυρίων, με στόχο την ανάπτυξή του και την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των προϊόντων του και το οποίο βαίνει προς ολοκλήρωση. Ο Υπουργός έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον και μετά από άμεση επικοινωνία του με τον ΔΕΔΔΗΕ, βρέθηκε ικανοποιητική λύση.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής έθεσε, επιπλέον, στον κ. Σκυλακάκη το θέμα των αγροτικών φωτοβολταϊκών, των οποίων η σύνδεση στο δίκτυο του ΔΕΔΔΗΕ δεν είναι εφικτή, λόγω ανεπάρκειας του δικτύου.
Στην ατζέντα της συζήτησης του κ. Κέλλα με τον κ. Σκυλακάκη συμπεριελήφθη ακόμα, το ζήτημα των αγροβολταϊκών, ένα θέμα που έχει θέσει το Προεδρείο του Πανελληνίου Συνδέσμου Αγροτικών Φωτοβολταϊκών, σε συνεργασία και με άλλους φορείς. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που είναι αναγκαίο να αναπτυχθεί και στη Χώρα μας, όπως σε πολλές άλλες χώρες του εξωτερικού (Ιταλία, Γερμανία, Αυστραλία κ.α.), καθώς, μέσω της εγκατάστασής τους ενισχύεται το εισόδημα των αγροτών, παράλληλα με την παραγωγή πράσινης ενέργειας.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην ταυτόχρονη μείωση του κόστους παραγωγής, με την πώληση ή τον συμψηφισμό της παραγόμενης ενέργειας, τη δυνατότητα παράλληλης εκμετάλλευσης της γης, καθώς και στη διασφάλιση των καλλιεργειών από θεομηνίες, με τον μηδενισμό των αποζημιώσεων, μέσω ΕΛΓΑ.

Ο Υπουργός τόνισε ότι η νομοθέτηση των αγροβολταϊκών θα προχωρήσει με ισχυρή πολιτική βούληση, καθώς πολλαπλασιάζει το όφελος για τους αγρότες και την κοινωνία, εν γένει.

Τέλος, οι δύο άνδρες δεσμεύτηκαν ότι θα βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία, αναφορικά με τις εξελίξεις σε όλα τα θέματα ενέργειας, που αφορούν τον αγροτικό κόσμο, αλλά και τους πολίτες της Λάρισας και συνολικά της Θεσσαλίας.

Κατά την αποχώρησή του από το Υπουργείο, ο κ. Κέλλας δήλωσε:
«Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τον κ. Σκυλακάκη για την άμεση ανταπόκρισή του και τη θετική του στάση στα ζητήματα, τα οποία ετέθησαν. Ο Υπουργός, αλλά και η Κυβέρνηση συνολικά στέκονται δίπλα στους υγιείς αγροτικούς συνεταιρισμούς, που αναβαθμίζουν τις περιοχές, στις οποίες δραστηριοποιούνται, αναπτύσσοντας την οικονομία τους».

 

Σχολιάστε