Συνεδρίαση της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής Κέλλας: «Επιδίωξή μας η ευρύτερη δυνατή συναίνεση σε θέματα παιδείας, πολιτισμού και αθλητισμού»

Συνεδρίαση της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής
Κέλλας: «Επιδίωξή μας η ευρύτερη δυνατή συναίνεση σε θέματα παιδείας, πολιτισμού και αθλητισμού»

«Το έργο, που καλούμαστε να παράξουμε, είναι εξαιρετικά κρίσιμο για την κοινωνία και τη Χώρα μας, αφού άπτεται των σημαντικών τομέων της παιδείας, του πολιτισμού και του αθλητισμού. Τομέων, που διαμορφώνουν όχι μόνο το μέλλον των παιδιών μας, αλλά και την εικόνα μας διεθνώς. Σκοπός όλων μας είναι να βοηθήσουμε στην καλύτερη επεξεργασία των νομοσχεδίων του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και του Υπουργείου Πολιτισμού, συμβάλλοντας, έτσι, στη μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλει η Κυβέρνηση στους τομείς αυτούς».

Τα παραπάνω τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, Βουλευτής ΝΔ Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, στην πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής, με θέμα τη διατύπωση γνώμης από τα μέλη της, σχετικά με τον προτεινόμενο από τον Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, κ. Κυριάκο Πιερρακάκη, για διορισμό στη θέση του Προέδρου του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (Ι.Ε.Π.), κ. Δουκάκη.

Ο Λαρισαίος Πολιτικός, αφού δεσμεύτηκε να ανταποδώσει την εμπιστοσύνη, που του έδειξαν τα μέλη της Επιτροπής, εκλέγοντάς τον, με συντριπτική πλειοψηφία, Πρόεδρο της Διαρκούς Επιτροπής και να ανταποκριθεί με σοβαρότητα και συνέπεια στον νέο θεσμικό μου ρόλο, επισήμανε ότι:

«Σκοπός μας είναι τα νομοσχέδια, που έρχονται προς συζήτηση και ψήφιση στην Επιτροπή μας, να λαμβάνουν τη μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση. Απαραίτητες προϋποθέσεις, για να το επιτύχουμε αυτό, είναι η συζήτηση, η γόνιμη ανταλλαγή απόψεων, η συνεργασία και η συλλογική δουλειά. Σας διαβεβαιώνω ότι ως Πρόεδρος της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων, θα έχω ευήκοα ώτα. Θα είμαι «ανοικτός» στο να ακούγονται όλες οι απόψεις, οι ιδέες ή οι αντιρρήσεις σας. Είμαι στη διάθεσή σας για ανοικτό και γόνιμο διάλογο».

Τέλος, ο κ. Κέλλας κάλεσε τα μέλη της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων να γνωμοδοτήσουν για τον Πρόεδρο του ΙΕΠ, και σημείωσε χαρακτηριστικά: «Το ΙΕΠ συνιστά έναν επιτελικό επιστημονικό και ερευνητικό φορέα, που υποστηρίζει το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, καθώς και τους εποπτευόμενους από αυτό φορείς, σε πολλά, κομβικά ζητήματα. Είναι επιτακτική ανάγκη να οριστεί νέος Πρόεδρος, ώστε να διασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής και να αποφευχθεί τυχόν καθυστέρηση στην υλοποίηση του Κυβερνητικού Προγράμματος για την παιδεία, ενόψει και της έναρξης του σχολικούς έτους 2023-2024».

Δείτε το βίντεο εδώ: https://youtu.be/ofZliphrTZU

Σχολιάστε